jakie kafelki?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: jakie kafelki?
A znasz płytki cementowe? To jest osobna kategoria płytek. NIe są tanie, ale za to zawsze eleganckie.
Płytki cementowe Kolory Maroka
Co o nich sądzisz?
Co o nich sądzisz?
Osobiscie, nigdy nie słyszałem o tym rodzaju plytek..
-
WERK architekci
- Początkujący

- Kontakt:
Bardzo fajne wzory i nawet ostatnio to stosowałem w projekcie wnętrz. Marokańskie klimaty się robią ostatnio modne. Tylko trzeba uważać żeby nie przesadzić z dużą powierzchnią bo wtedy można dostać zawrotu głowy 
astarusta pisze:A znasz płytki cementowe? To jest osobna kategoria płytek. NIe są tanie, ale za to zawsze eleganckie.
Co o nich sądzisz?
WERK Architekci
-
WERK architekci
- Początkujący

- Kontakt:
Dokładnie. Rozwiązanie dość awangardowe ale nie ma się co bać nowości
Sam stosowałem w projektach wnętrz taki beton i super się sprawdza. Trzeba tylko uważać na bezfirmowe podróbki, które korodują od wilgoci.
WERK Architekci
Ja widziałam te cementowe, u koleżanki i wyglądały naprawde ładnie, nowoczesnie.
Powiem Ci, że ciężko doradzić nie wiedząc ile chcesz wydać. My mieliśmy ustalony budżet a sprawdzaliśmy co można kupić głównie tu http://www.domlazienkaplytki.pl/nasza-oferta. Polecili ich znajomi rok temu, a widzę, że kolejne marki do nich dołączają.
Można fajnie wykorzystać kamień natrualny, np. granit do dekoracji łazienek. Chodzi przede wszystkim o blaty łazienkowe, obudowy wanien, wc czy nawet okładziny ścian. Chociażby możecie zobaczyć bardzo fajne realizacje na http://dario-stone.pl/lazienki-4/
urodzony optymista
Roca od jakiegoś czasu w swojej ofercie ma płytki łazienkowe. Wyglądają bardzo elegancko i ekskluzywnie
.
według mnie gres polerowany wygląda super. Albo też płytki satynowe. To jest taka klasyka po prostu. Polecam zerknąć sobie na ofertę Gres bo tam jest tego cała masa: dobra jakość idzie w parze z normalna cena
O których konkretnie mówisz? Kafelek, płytek jest taki ogrom, że ciężko samemu to ogarnąć. Raczej nie warto ślepo iść za modą, owszem wybierajmy płytki które nam się podobają, ale i pasują do pozostałej części mieszkania. Tak właśnie lubię, aby łazienka była kontynuacją pomysłu.
I najważniejsze - prawidłowe ich położenie. Wówczas nie będą odpadać, odpryskiwać, pękać etc. A wielkoformatowe płytki, płytki strukturalne - czy te rodzaje wykorzystujecie?
I najważniejsze - prawidłowe ich położenie. Wówczas nie będą odpadać, odpryskiwać, pękać etc. A wielkoformatowe płytki, płytki strukturalne - czy te rodzaje wykorzystujecie?
Aby ułatwić wybór pokazuje mojego faworyta: http://klink.pl/plytki-ceramiczne/?dir= ... r=position 
To, który jest twoim faworytem, bo mi nic się nie wyświetliło ?? Gres czy terakota
Dokładnie, nie wiadomo, które są te wybrane. Co do kafelek, to najmodniejsze chyba teraz są właśnie duże płytki, które coraz częściej wykorzystywane są również w małych blokowych łazienkach. Strukturalna - mnie się podobają aczkolwiek wiele osób wypowiada się dość ostrożnie. Dla przykładu - jedne z ciekawszych nowości płytki Structural.
A ja trafiłem ostatnio na fajnego producenta - Loft, bardzo podobają mi się ich płytki. Teraz modny jest styl skandynawski, a ten producent ma kilka modeli w odcieni szarości.
U mnie faworytem są raczej płytki tubądzin do tej pory żadnych problemów z nimi nie było.