fudamenty
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
-
JBZ
-
JBZ
Teraz Pana wypowiedź po polsku!
Zwracam jednak uwagę na konieczność trzymania się projektu. Dobieranie prętów zbrojeniowych nie może odbywać się korespondencyjnie na forum. Przecież nie wie Pan jakim gruntem dysponuje pytający, ani jakie będą spodziewane obciążenia ław! Te podłużne pręty, to zbrojenie główne. I one i strzemiona mają swoje średnice wynikające z obliczeń konstrukcyjnych. Proszę nie używać sformułowania "to proste", ponieważ takie nie jest. Od tego jest projekt i pytający zapewne go ma - chyba, że to samowolka?
Jerzy Zembrowski
Zwracam jednak uwagę na konieczność trzymania się projektu. Dobieranie prętów zbrojeniowych nie może odbywać się korespondencyjnie na forum. Przecież nie wie Pan jakim gruntem dysponuje pytający, ani jakie będą spodziewane obciążenia ław! Te podłużne pręty, to zbrojenie główne. I one i strzemiona mają swoje średnice wynikające z obliczeń konstrukcyjnych. Proszę nie używać sformułowania "to proste", ponieważ takie nie jest. Od tego jest projekt i pytający zapewne go ma - chyba, że to samowolka?
Jerzy Zembrowski
-
JBZ
Może poczytamy razem?
Oto one:
To jest Pan geniuszem! Konstruktor oblicza, a Pan nie musi i wie!
A co ja napisałem?
Widzi Pan tu błąd?
Pozdrawiam,
Jerzy Zembrowski
Oto one:
Pana odpowiedź sugeruje, iż prętów głównych ma być 4 - prawda?proszę o podanie z ilu prętów zbrojeniowy składa się belka zatopiona w ławie
To jest Pan geniuszem! Konstruktor oblicza, a Pan nie musi i wie!
A co ja napisałem?
Jeśli pytający ma projekt, to stoi tam odpowiedź na jego pytanie.Zwracam jednak uwagę na konieczność trzymania się projektu.
Widzi Pan tu błąd?
Pozdrawiam,
Jerzy Zembrowski
Ostatnio zmieniony 25 sty 2008, 19:41 przez JBZ, łącznie zmieniany 1 raz.
JBZ ma racje, trzymaj sie projektu bo jezeli cokolwiek sie stanie a bedzie zgodne z projektem to odpowiada projektant, kierownik budowy lub wykonawca. Jezeli cos pozmieniasz bo ktos z glowy opowiedzial Ci jak to niby musi byc, albo po prostu jak ma u siebie to niekoniecznie musi byc dobre u Ciebie. Mysle ze nie powinienies kombinowac jezeli masz projekt, no chyba ze to samowola budowlana i improwizujesz budowe, wtedy to co innego
Pzdr.
Pzdr.