Świece dekoracyjne - sposób na nastrojową dekorację wnętrza
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Świece są obecne we wnętrzach od pokoleń. Jednak od pewnego czasu obserwuje się ich szczególną funkcję w naszych... Świece dekoracyjne - sposób na nastrojową dekorację wnętrza >>
Redakcja
-
adamwaz
- Początkujący

- Kontakt:
Przy stroikach warto dodać jakieś dodatkowe ozdoby. Dobym pomysłem jest np na święta stosowanie baniek choinkowych lub co ciekawe ozdób styropianowych. Przykładowe produkty można pokryć brokatem lub sprayem i dołączyć do gałązek.
Re: Świece dekoracyjne - sposób na nastrojową dekorację wnęt
Faktycznie świece stały się pięknym elementem wielu aranżacji. Doskonale sprawdzą się w zasadzie w każdym wnętrzu i o każdej porze roku. Cudownie się prezentują, ale także - te zapachowe - wypełniają wnętrza przyjemnym aromatem. U nas w domu świece wykorzystywane są praktycznie w każdym pomieszczeniu - tylko w kuchni nie. Do najbardziej aromatycznych należą Yankee Candle - w słoiczkach o różnej pojemności. Ze swojej strony mogę polecić akurat te.
-
karolek256
- Zainteresowany

Świece nadają się super jako dodatek do wnętrz - i raczej nie jest to żadne odkrycie. Natomiast ja zawsze lubię łączyć jedno z drugim, więc poza tymi dekoracyjnymi walorami ciekawie wypada także sięgnięcie po świece mające dodatkowe walory. Niektóre świece zapachowe łączą stylowy wygląd z piękną wonią i to jest w mojej ocenie strzał w 10. Tym bardziej że porządna świeca tego typu ma naprawdę trwały zapach.
Re: Świece dekoracyjne - sposób na nastrojową dekorację wnętrza
Żona bardzo lubi naturalne metody, kosmetyki itd. i ostatnio na jej urodziny zamówiłem ze strony naturalbee.pl świece z pszczelego wosku. Była zachwycona, bo jeszcze wcześniej takich nie miała. Wyglądają one świetnie do wnętrza i palą się bardzo fajnym, ciepłym światłem.