Jakie meble do sypialni wybrać?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Jakie meble do sypialni wybrać?
Raczej samo łóżko bo do sypialni nowezerniki-or.pl/wp-content/themes/old/pdf/A02.pdf nie wejdzie nic więcej niż łóżko. A szafy w przedpokoju raczej na wymiar będę kupować.
W takim wypadku wybrałabym raczej proste łóżko, zbyt zdobione będzie przytłaczało pomieszczenie.
Ja również przepadam za prostymi, klasycznymi meblami, ale dobrej jakości. Kler i Klose mają piękne meble i np. tutaj http://www.outletmeblowy.pl/ można je kupić w konkurencyjnych cenach. Nie trzeba więc mieć strasznie dużego budżetu, by mieć w domu coś ładnego.
Rozejrzec sie najlepiej na urokdrewna.pl meble drewniane są najbardziej eleganckie i trwałe więc, to będzie dobry wybór. No i najlepiej kupować na specjalistycznych stronach gdzie się ludzie znają na swoim towarze i potrafią Ci doradzić.
Zawsze możesz tez skonsultowac się z dekoratorem wnetrz jeśli zalezy Ci na naprawde fachowej poradzie
-
KamilaMeble
- Zaawansowany

- Kontakt:
Myślę,że na forum uzyskasz tyle sensownych i dobrych odpowiedzi,że pomoc dekoratora nie będzie już potrzebna. Mebel do sypialni moim zdaniem powinny być klasyczne w jasnym kolorze,duże wygodne łóżko oraz szafa z lustrem- to w zupełności wystarczy.
-
Grzegorz66
- Początkujący

Cześć. Mnie się bardzo podobają meble Dller, sypialnie mają naprawdę eleganckie i dobrze wykonane. Mamy z żoną łóżko od nich, sprawdza się super 
Tez lubie design tej firmy 
- bartekkroczek
- Początkujący

Witam serdecznie. Moim skromnym zdaniem to nic innego jak tylko kwestia naszego gustu oraz budżetu. Jeżeli planujemy urządzić swoja sypialnię w jakimś niestandardowym stylu,to takie meble które będą nam pasować będą o wiele droższe,pamiętajmy o tym. Ja jestem właśnie na etapie szukania łóżka do sypialni jak również mebli ale postawiłem raczej na łóżko tapicerowane ewentualnie z jakimiś małymi dodatkami drewna w lakierze do tego szafa w lakierze jak również komoda i toaletka dla żony a jeśli chodzi o kolor to zdecydowanie stawiam na biel.
Według mnie wybór odpowiednich mebli do sypialni uzależniony jest przede wszystkim od stylu w jakim urządzone jest to pomieszczenie. Inne meble będą pasowały do jasnej sypialni - w której przeważają jasne odcienie, a inne do "ciemniejszej" sypialni. Ale jeśli miałabym wskazać meble, które mi się podobają i które według mnie będą pasowały do tego pomieszczenia to wskazałabym m.in. te - http://meblowiec.pl/sypialnia,c1.html. Co sądzicie na ich temat? 

Ja Całą swoja sypialnie urządziłem w sklepie http://meblowy24.pl/sypialnie.html Na początku bałem się zamawiać przez internet, ponieważ jestem takim typem człowieka który wszystko musi dotknąć i wypróbować zanim coś kupi, no ale jednak różnica cenowa w sklepach stacjonarnych a internetowych jest kolosalna... Jednak zakupy przez internet bardzo pozytywnie mnie zaskoczyły, na żywo wyglądają jeszcze lepiej niż na zdjęciach, a z samą realizacją i dostawa nie było żadnych problemów.
u nas jest cos takiego jak na tych zdjęciach na górze i wygląda elegancko. Tak naprawdę to najważniejsze, żeby mieć wygodny materac i jakaś duża szafę.
-
benedyktxx
- Aktywny

Na pewno podstawą są sprawdzone i dobre materace piankowe.
Jeśli chcecie sobie przejrzeć asortyment z takimi materacami to uważam, że firma NaturaZone takie materace wykonuje bezkonkurencyjnie.
Jeśli chcecie sobie przejrzeć asortyment z takimi materacami to uważam, że firma NaturaZone takie materace wykonuje bezkonkurencyjnie.
Ze względu na jakość wykonania mebli drewnianych polecam https://www.meblemagnat.pl/ to producent, który wprowadza najwyższy standard w wykonaniu i wyglądzie mebli. Po dostawie brak jakichkolwiek uszkodzeń, czy uszczerbków. Bardzo miło się z nimi współpracowało.
W sypialni sprawdzi się dobry ekologiczny materac piankowy z pianki termoelastycznej, która jest komfortowa, bo dopasowuje się do kształtu ciała użytkownika pod jego wpływem, dzięki czemu sen na takim materacu jest samą przyjemnością również dla zdrowia. Materac taki też jest bardzo wytrzymały i posłuży Państwu przez kilka lub kilkanaście lat.
Więcej o naszych materacach na: www.plantpur.pl Zapraszamy do kontaktu!
Więcej o naszych materacach na: www.plantpur.pl Zapraszamy do kontaktu!