Nie zapominajmy o takich pomieszczeniach jak garaż, suszarnia, spiżarka. Jak wykorzystać przestrzeń w naszych domach na takie miejsca, czy są one potrzebne? Dowiedz się, co inni sądzą na ten temat.
Witam mam do zaaranżowania troche dziwny pokój boprzelotowy do sypialni i mam roblem bo tak naprawde nie wiem co w nim zrobić nasówa mi się pomysł z kanapą stolikiem i TV defakto nie mam totalnie pomysłu co do wykonczenia czyli jakisty jakikolor itp...
pokój jest wykonczony pod farbe ma na suficie podwieszony na środku prostokąt z któego świeci RGB a na środku prostokąt jest nowa lampa. Okno od strony wschodu. do południa przy łądnej pogodzie ładnie nasłoneczniony.
Ale kolory i ewentualnie dodatki to głównie chyba od gustu/poczucia estetyki Twojego i Twoich współlokatorów zależy. Mi się podobają wszelkie pastele i tak bym Ci doradzał. Tobie się będą podobały ostre kolory typu fiolety, zielenie itp. i odpiszesz mi, że jestem głupi, podczas gdy mnie takie wnętrza przygniatają.
Chyba forum, jako z założenia miejsce na dyskusję, a nie przedstawianie wizji, które ciężko umieścić w tekstowym formularzu będzie złym miejscem na takie porady.
Ale, żeby nie było - skoro już wspomniałeś o salonie telewizyjnym - ja bym wszystko pomalował w jasnych szarościach, ew. jakaś kawa z mlekiem. Na tylnej ścianie (okno po prawej) kanapa, na przeciwko duży telewizor, na środku stolik. Ścianę z telewizorem można urozmaicić innym kolorem, na zasadzie wzoru rzuconego na kolor podstawowy. Telewizor powieś na ścianie i obuduj płytami g-k.
Pamiętaj przy tym o: zostawieniu miejsca dookoła telewizora, tak aby się nie przegrzewał, zostawieniu sobie możliwości rozbudowy konstrukcji, gdybyś za 3 lata kupił większy telewizor, wyprowadzeniu poza obudowę wyłączników do odcinania prądu i co najważniejsze - konstrukcja musi być rozbieralna, tak aby podłączenie nowego dekodera nie wiązało się z remontem i malowaniem pokoju.
Przelotowe są słabe, nie wiem, kto to projektuje.
Tak jak mówisz, nie za wiele z tym zrobisz. Kanapa, stolik, TV, taki pokój gościnny. Ciemna kanapa, czarna, zielone ściany, taki groszek i bardzo dobre oświetlenie, załatwi sprawę
ten jest mega słaby ale nie marudze bo to starszy do który dostałem. patrząc na rozwiązania typu prąd to kiedyś chyba nikt nie projektował
Ten jest tak słaby ze nawet nie mam pomysłu na fototapete . na jednej ścianie drzwi na kolejnej okno na nastepnej znowu drzwi .... na dniach będę malowac sufit na biało wrzuce realistyczne zdjęcia jak to wygląda
W takim niewielkim przelotowym zrobiłabym kącik relaksu - coś takiego. W jasnej tonacji - ewentualnie fototapeta http://pixers.pl/fototapety/zestaw-powt ... c-23891009 taka delikatna. Czarno biała najlepiej. Jakaś komoda i niewielka sofa. Gdzie można siąść poczytać czy zaszyć się z laptopem.
Kolorystyką ścian można poprawić optyczny wizerunek pokoju. Dzięki jasnym kolorom będzie się wydawał większy, a ściany najkrótsze (z oknem i za drzwiami) mogą być bardzo intensywne (nawet czerwone) lub we wzory (najlepiej poziome pasy). Pokój wyda się bardziej proporcjonalny, ciekawszy.
Pomysł na pokój tv/biuro domowe jest dobry, gdy przechodzący przez niego ciąg komunikacyjny prowadzi do sypialni i nie ma obaw, że będzie zakłócał spokój osób tu przebywających. Może warto także rozważyć możliwość usunięcia ściany i powiększenie sypialni, lub wygospodarowanie tu całkiem sporej łazienki i/lub garderoby?
Pozdrawiam serdecznie,
E-rzecznik FFiL Śnieżka