Łazienka w prostej formie
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Łazienka w prostej formie
Łazienka to specyficzne miejsce w domu, w którym niezwkle liczy się klimat. Łazienka w prostej formie >>
Redakcja
Re: Łazienka w prostej formie
Mi też bardzo podobają się proste łazienki - mają swój urok:) Ostatnio oglądałam projekty małych łazienek i myślę, że zrealizuję jeden z nich u siebie. Uwielbiam proste, jasne pomieszczenia połączone z kolorowymi detalami.
A co może być udziwnionego w łazience?
Przestrzeń i proste formy są dla mnie uosobieniem idealnej łazienki. Najwięcej inspiracji dostarczają mi serie włoskiego producenta TOSCOQUATTRO. Moim numerem jeden jest zdecydowanie kolekcja FORMA - http://www.toscoquattro.it/collezioni/forma.php
Jest przykładem na to jak minimalizm i awangardowe kształty wanien oraz umywalek mogą się wzajemnie dopełniać, tworząc bardzo elegancką aranżację.
Jest przykładem na to jak minimalizm i awangardowe kształty wanien oraz umywalek mogą się wzajemnie dopełniać, tworząc bardzo elegancką aranżację.
Skcandinavian style to jest to co ostatnio mi sie podoba we wnetrzach, nie tylko w salonach czy pokojach, ale takze w lazience. Czysto, schludnie, bez wielu szczegolow. Ale musza byc ladne kolory dobrane, wtedy skandynawski styl ma sens 
W katalogu Roca z tego roku jest bardzo duża przewaga wyposażenia w bardzo uproszczonych formach, tak jak w artykule jest opisane. Co innego kolor czarny przedstawiany na zdjęciach, taki kolor w łazience zdecydowanie nie odpowiadałby mi.
Przynajmniej nie będzie problemów z jej wykonaniem, a czasami geniusz tkwi w prostocie 
Dokładnie, za prostotą idzie łatwość planowania, czyszczenie też jest szybsze jeśli ceramika nie ma zakamarków, a zbudowana jest na planie prostej bryły. Ja od kiedy zamontowałem pierwszą miskę w tym stylu to wiem, że chcę resztę też zakupić w prostych kształtach (ale to w przyszłości).seba676 pisze:Przynajmniej nie będzie problemów z jej wykonaniem, a czasami geniusz tkwi w prostocie
Prosty prysznic bez udziwnień z brodzikiem konglomeratowym Terran - wysoka jakość w prostej formie.
W końcu powiedzenie, że prostota jest piękna nie bierze się znikąd. 
Ciekawie zaaranżowana łazienka nie musi być nudna, ja wybrałam proste formy, ale zdecydowane kolory z kolekcji płytek łazienkowych Vivian, w ciemno niebieskim kolorze połączone z bielą, i z zakręconymi biało niebieskimi dekorami, nic nadzwyczajnego nie ułożyłam z tych płytek, ale sam dekor stworzył minimalistyczne i nowoczesne wnętrze
Mnie ostatnio bardzo podobają się szarości w łazience. W połączeniu z bielą wyglądają absolutnie genialnie.
- Patrycja_J
- Zainteresowany

podobaja mi sie Wasze propozycje 
Dla mnie szary-biały-zcarny to najlepze kolory i w łazience równiez na pewno sprawdzą się świetnie. Tylko trzeba sobie to wszystko jakoś ułozyć