podświetlenie schodów
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
marcepanowski
- Zainteresowany

Re: podświetlenie schodów
znalazłem ostatnio przydatny i ciekawy materiał o tym, jak dekorować wnętrza przy pomocy listw led
Takie oświetlenie schodów jest niezbędne, gdy w domu są małe dzieci, by zapewnić im choć minimalne oświetlenie.
Dodatkowo to rozwiązanie zapewnia ładny efekt wizualny.
Dodatkowo to rozwiązanie zapewnia ładny efekt wizualny.
Ostatnio zmieniony 17 sty 2017, 10:06 przez tęczabarw, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak ma sie dzieci to jest to konieczność. Nasza mała kiedyś prawie spadła ze schodów po tym jak zachciało jej się chodzić po nieoświetlonym domu. Bardzo się przestraszyliśmy wtedy z żoną oraz zamontowaliśmy takie taśmy led:
http://www.perfektmarket.pl/tasma-led-z ... id-50.html
Zimny odcień bo taki lepiej prezentował sie w pomieszczeniu. Efekt jest ok, łatwo było również samodzielnie zamontować.
http://www.perfektmarket.pl/tasma-led-z ... id-50.html
Zimny odcień bo taki lepiej prezentował sie w pomieszczeniu. Efekt jest ok, łatwo było również samodzielnie zamontować.
jeśli masz już gotową instalacje to musisz poszukać czegoś na 230V a jak dopiero masz w planach to lepiej dla Ciebie bo tego typu opraw na zasilanie jest na pewno więcej niż na 230V. Masz również wybór czy chcesz montować to natynkowo na taśmie czy do puszki takiej jak gniazdka się montuje lub nawet są modele które możesz montować do mniejszych puszek. Również kolor światła możesz sobie wybrać. Opcji i możliwości jest sporo.
-
marcepanowski
- Zainteresowany

wiecie może jak zamontować włącznik krzyżowy?
-
LampyHiszpanskie
- Zainteresowany

To już pytanie do specjalisty z dziedziny elektryki i myślę,że on powinien tutaj pomóc. Poza tym do podświetlania schodów,zdecydowanie najlepszą opcją będą zwykłe ledy,ekonomiczne i ładne.
Przeczytałem, ze czujki można stosować też do alarmów. Czy ktoś montował taką czujkę ruchu i może powiedzieć jak się sprawdza?
Ja montowałem, bardzo dobrze się sprawdza, mogę polecić z całego serca.
A jakie czujki kupić? Bo jest ich tak wiele na rynku, ze zgłupiałem troszeczkę. Chcę montowac dosłownie zwykłą czujkę - przechodzę, zapala się lampka na górze i tyle. Ma byc na chody do piwnicy
-
filipiarski
- Początkujący

Ja mam czujki z seri deco z karlik. Cenowo wychodzi tanio i jest od jednego z lepszych polskich producenów :)
podświetlenie schodów ledami jest najlepsze, mało energii zużywa a światła naprawdę dużo daje więc polecam, warto zainwestować choć to również nieduży koszt
Grazyna
-
OprawySchodowe
- Zainteresowany

Zgadza się,podświetlanie schodów diodami led,plus dobranie odpowiednich,stylowych opraw to kluczowa sprawa nad którą powinniśmy się zastanowić,a szeroki wybór opraw znajdziecie u nas,zapraszamy:)
podświetlenie LED schodów
Sposobów wykonania dekoracyjnego podświetlenia schodów z zastosowaniem LEDów jest wiele, a wszystko zależy od budowy schodów i wyobraźni projektanta. Należy jednak pamiętać, że oświetlenie schodowe powinno zapewniać dobre widzenie każdego stopnia i kierować strumień światła na schody, natomiast nie może powodować olśnienia, mogącego oślepić osobę wchodzącą na schody. Oświetlenie schodów powinno być bardziej dyskretne, a poziom natężenia światła niższy niż w takich wnętrzach, jak salon czy kuchnia.
Poziom jasności zastosowanych lamp można precyzyjnie ustawić przy pomocy ściemniacza LED lub sterownika schodowego LED, jednakże pod warunkiem, że zastosujemy taśmy LED lub ściemnialne lampy LED 12V/24V.

Poziom jasności zastosowanych lamp można precyzyjnie ustawić przy pomocy ściemniacza LED lub sterownika schodowego LED, jednakże pod warunkiem, że zastosujemy taśmy LED lub ściemnialne lampy LED 12V/24V.

Ostatnio zmieniony 25 lut 2019, 19:57 przez smartLEDs, łącznie zmieniany 2 razy.
Super klimacik 
Tak. schody mogą być bardzo efektownym elementem dekoracyjnym domu, a nie tylko smutną "klatką schodową". Ciekawe efekty można uzyskać przy pomocy inteligentnych sterowników schodowych oświetlenia LED (delikatne podświetlenie po zmierzchu, animacja w postaci płynnej fali świetlnej, podświetlenie poręczy) i wiele innch.
WIęcej o dekoracyjnym oświetleniu schodowym.

WIęcej o dekoracyjnym oświetleniu schodowym.

Ostatnio zmieniony 25 lut 2019, 19:58 przez smartLEDs, łącznie zmieniany 1 raz.