Mikrofalowka w szafce wiszącej
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Mikrofalowka w szafce wiszącej
Witam. Zakupiłam mikrofalowke do zabudowy. Ma ona głębokości 36 cm. W instrukcji jest pokazane jak powinna być zabudowana w słupku (50 cm głębokości ma słupek + 5 cm przerwa na cyrkulację, co daje nam 55 cm). Ja natomiast owa mikrofalowka chce zbudowac w szafce wiszącej. Skoro ma ona głębokości 36 cm a potrzebuje na cyrkulację 5 cm tp czy szafka może mieć 41 cm czy musi mieć 55? Ma ktoś jakieś doświadczenie?
Re: Mikrofalowka w szafce wiszącej
Musisz zgłosić się do osoby, która wykonuje meble. Ona ci konkretnie powie.
Uważam, że to bardzo słaby pomysł. Mikrofala powinna być na widoku.
Dlaczego na widoku? Jeśli dojscie jest wygodne to jest ok..
Bo moim zdaniem jest to bardzo niepraktyczne
-
MilczacyRoman
- Zainteresowany

kiedyś tak miałem z mikrofalówką jak piszesz i rzeczywiście nie było to zbyt praktyczne. Nie powinno się tak oszczędzac miejsca.
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Też wydaje mi się to strasznie przekombinowane.
Dokładnie, chyba trochę przekombinowane to co wskazaliście!
Czy mikrofalówka podczas pracy nie będzie się nagrzewać? A poza tym jak będzie wyjmować się coś ciężkiego i ciepłego średnio będzie to robić na wysokości wiszącej szafki. To już lepiej jakoś zagospodarować przestrzeń na szafce.
Codziennie uczymy się czegoś nowego.
Wydaje mi się, że nie powinna, chociaż kto wie
Mnie się podobają takie elementy w kuchni właśnie http://czasnawnetrze.pl/i/aD04NzImdz02N ... ercook.jpg cos w tym stylu 
Zastanawiam się właśnie czy instalować taki zestaw jak przedstawiłeś wyżej, piekarnik i mikrofala w zabudowie. Będę miał kuchnię taką jak tutaj http://www.domaszczyn.com.pl/nieruchomo ... anie-dm06b i nie wiem właśnie czy od strony okna robić takie szafki zabudowane od podłogi do sufitu.
Lepiej tradycyjnie, mikrofala na blacie i już, po co się bawić w jakieś zabudowywanie...
Najwygodniejsze są mikrofalówki w zabudowie. Mikrofalówka bez zabudowy jedynie zajmuje CI miejsce... Poza tym mikrofala w zabudowie jest o wiele wygodniejsza w czyszczeniu. Wielkości szafki proponuję uzgodnić z projektantem kuchni.
Sam kupowalem swoją mikrofalówkę w sklepie rtv Euro agd. Jest to mikrofala marki Samsung, z której jestem bardzo zadowolony. Obecnie mają tam sprzęty w bardzo korzystnych cenach oraz wszystko mozna brać na raty.
Sam kupowalem swoją mikrofalówkę w sklepie rtv Euro agd. Jest to mikrofala marki Samsung, z której jestem bardzo zadowolony. Obecnie mają tam sprzęty w bardzo korzystnych cenach oraz wszystko mozna brać na raty.