Kuchenka mikrofalowa szkodzi na zdrowie?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Kuchenka mikrofalowa szkodzi na zdrowie?
Może ktoś wreszcie zaprezentuje wiarygodne wyniki badań czy szkodzi czy nie szkodzi.
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Szkodzi!! Bardzo wiele osób, które miały kuchnie mikrofalowe zmarło i wielu jeszcze umrze.
Spoko te odpromienniki sa, ja też mam od creatosa na różne sprzęty elektroniczne i czuję się wiele bezpieczniej, przynajmniej nie jestem narażony na promieniowanie.
-
MilczacyRoman
- Zainteresowany

i tak wszyscy umrzemy
mysle, ze pewnie szkodzi, jak wszystkie sprzęty w obecnych czasach. Tak samo jak telefony komórkowe itd. A prawda jest taka, ze mikrofala jest przydatna, ale nie wszystkie rzeczy z niej są smaczne. Możesz ich namówc na mini piekarnik. Tez można odgrzac i chyba nawet lepsze jest to jedzenie.
Słyszałem o tym, że nadmierne spożywanie potraw z mikrofali może szkodzić. Tylko wcale nie jestem przekonany czy to chodzi o samą mikrofale czy po prostu o potrawy, które w niej przygotowujemy. Jeśli ktoś żywiłby się samymi gotowymi potrawami ze sklepów to rzeczywiście szybko może okazać się szkodliwa
. Niektóre potrawy nie nadają się do podgrzewania w mikrofali, bo całkiem smak ucieka.
Ja też słyszałem o tej mikrofali, wydawało mi się to trochę śmiesznę!
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Ja za to słyszałem że nie można podgrzewać w mikrofali jedzenia w plastikowych pojemnikach bo coś tam się z nich wydziela.
może mikrofala nie działa sprawnie i warto zmierzyć ją odpowiednimi miernikami z profesjonalnego sklepu http://www.amt.pl a poza tym jedzenie z mikrofali chyba nie jest za zdrowe ale czasem konieczne
sa na to jakies badania potwierdzajace? czy moze dane wziete z tej przyslowiowej "czapy"??Tomasz_Brzeczkowski pisze:Szkodzi!! Bardzo wiele osób, które miały kuchnie mikrofalowe zmarło i wielu jeszcze umrze.
"Nic nie załamuje tak, jak złamana obietnica. "
~Kevin Moore
~Kevin Moore
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Myślę, że z czapy to powiedział
. Szukałem w internecie jakiś badań ale nie znalazłem nic godnego uwagi.
Podobno szkodzi, biorę to pod uwagę. Dlatego staram się znać umiar i nie robię jak niektórzy, że wręcz gotuję potrawy w mikrofali. Ja tylko podgrzewam.
A co nie jest szkodliwe? Wszystko w jakiś sposób szkodzi. Jak używasz raz na jakiś czas z rozsądkiem to nie powinno być problemu.
Co na ścianę: obrazy czy plakaty?
Nie czuje się zdrowiej od kiedy nie mam w mieszkaniu mikrofalówki
Może i szkodzi, ale według mnie jest pomocna, szybko można coś zagrzać 
bo to niesttey prawda ; ;/ mikrofala jest bardzo szkodliwa ;/ podgrzewając jakąkolwiek potrawe niszczysz wszystko co pożyteczne ;/
- Markiz_de_zet
- Zainteresowany

Moim zdaniem najlepiej zamiast niej zainwestowac w multicooker. Ja mam taki od redmonda i jest super. Nie dośc, że ugotuje, to i podgrzeje, albo będzie trzymać ciepły obiad do czasu aż znowu złapie mały głód