Jaką wybrać tapetę do sypialni?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
MeblezKrakowa
- Aktywny

- Kontakt:
Re: Jaką wybrać tapetę do sypialni?
Takie rozwiązania jak fototapeta uważam już za mocno przesycone,panuje na nie po prostu moda a przecież jest kilka innych równie ciekawych pomysłów na to jak urządzić sciany,czy tynk strukturalny w fajnym kolorze nie wchodzi w grę?
- justyna19930
- Zainteresowany

Też jakoś nie bardzo przepadam za fototapetami.
-
Czternaście
- Aktywny

fototapeta musi być po prostu wybrana z gustem, a nie być wyłącznie tandetną naklejką na ścianie a niestety coraz więcej takich jestlepiej postawić na klasykę...
-
MeblezKrakowa
- Aktywny

- Kontakt:
To wiadoma sprawa,podstawową kwestią będzie trafić w gust i dobrać odpowiedni motyw do całości aranżacji sypialni,ja zastanawiam się tylko czy aby fototapeta jest koniecznością bo przecież można się również bez niej obejść,nie sądzisz? Jest kilka innych,równie ciekawych rozwiązań.
Też wydaję mi się, że jest dużo lepszych rozwiązań niż fototapeta, którą ogólnie uważam za kiczowatą.
-
Ekspert Sztukaterii WMB
- Aktywny

A może zamiast typowej i oklepanej tapety coś bardziej nietuzinkowego ? Na przykład panele dekoracyjne 3D - które mogą służyć jako wezgłowie
Albo proste listwy ścienne jako obramowania obrazów
Czy po prostu wykończyć ścianę listwami przypodłogowymi i sufitowymi. Tak jak na realizacjach poniżej. 

-
kruchezjabłkami
- Aktywny

A może grafika na tapecie? Można sobie wybrać i nadrukować dowolny wzór / grafikę / zdjęcie. Fajna opcja, polecam 
W praktyce jest to masło maślane,bo niemal identyczne co fototapeta,wiec czy ma sens/ Moim zdaniem nie i już lepiej pozostać przy zwykłej tapecie,jeżeli oczywiście trafia ona w nasz gust:)
Selsey.pl
mi się podobają tapety tłoczone. Np. 3 ściany w jakims neutralnym kolorze i jedna z jakims ciekawym wzorem
Albo łączenia kolorów np. szare sciany i czerwone dodatki ( półki, ramki itp)
W dzisiejszych czasach ludzie często decydują się na fototapety do wnętrz takich , jak salon czy sypialnia, ale niejednokrotnie takie sypialnie czy salony w efekcie tworzą brzydki i po prostu kiczowaty nastrój:) Ja stawiałbym na tapetę na fizelinie - grubszą i elegancką np. w pionowe pasy lub po prostu w fantazyjne wzory:) Myślę, że tego typu tapety po prostu w sam raz trafiają w klimat sypialni, bo taka tapeta dodaje wnętrzu elegancji i pewnej przytulności:) Ja tapety nie umieszczałbym na wszystkich ścianach a jedynie na ścianie za łóżkiem, a resztę ścian pomalowałbym w kolorze zbliżonym do tapety, by wnętrze wyglądało na spójne":)
Ja tam nie lubię tapet zdecydowanie wole postawić na jakiś odważny kolor. Teraz stoje przed wyborem łóżka. Myślę czy łóżko dwuosobowe wymiar może mieć 180x200 i czy znajdę taki materac później do tak dużego łóżka. Co myślicie ?
i am who i am
- Tymoteusz2
- Początkujący

Widzę, że bardzo wiele osób uważa, że fototapety to przejaw tandety i bezguścia. Wcale tak nie uważam, trzeba tylko wybierać obraz z rozsądkiem. Nigdy nie walnąłbym sobie jakiejś wielkiej róży nad łóżkiem, ale już coś takiego owszem - http://www.fabrykatapet.com/fototapeta/29845372#kadr. Wszystko zależy od upodobań i wystroju całego wnętrza. Co za dużo to nie zdrowo 
Kurcze, dlaczego zaraz bezguścia. Jeśli komuś się podoba to dlaczego nie.
Ja mogę ze swojej strony zasugerować wybór takich o to tapet http://fototapetynawymiar.com/fototapety-laka-173/ Naprawdę można wybierać spośród całej masy przyjemnych dla oka wzorów. My co prawda wybraliśmy trochę ciemniejszą kolorystykę, ale to właśnie ze względu na koncepcję jak wcześniej przyjęliśmy. W każdym razie myślę, że warto rozważyć wybór fototapety, tym bardziej, że jest nawet możliwość zamówienia wersji samoprzylepnej, do której nie trzeba stosować dodatkowo żadnego kleju. Nakładanie jest bardzo proste.
Dzięki wielkie! Szukałem fototapet do pokoju mojego malucha, dzięki za link!