Pozdrawiam wszystkich instalatorów i zapraszam do zabawy
Zdjęcia instalacji
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Zdjęcia instalacji
Witam. Jestem nowy na tym forum i proponuję w tym miejscu zamieszczać zdjęcia instalacji tych wykonanych zgodnie ze sztuką i tych spapranych. Zaznaczam że nie jestem instalatorem chociaż sytuacja mnie zmusiła i jestem na ukończeniu mojej pierwszej w życiu instalcji c.o. od podstaw. Jak skończe to napewno zamieszcze foty.
Widziałem na ty forum zdjęcia wklejone do postów bezpośrednio tylko nie bardzo wiem jak to się robi. Może ktoś podpowie co i jakDobry pomysł,gratuluję!Lubię oglądać ciasteczka fachowców z progr."Usterka" Ale powiedz mi jak wkleić obraz do postu?Mam parę "straszaków" ale nie mam opcji dodaj plik!A zapisywać gdzieś na serwerze i podawać link,blee...
Pokombinowałem troche z tymi zdjęciami i wiem już mniej więcej:
1. Zapisujemy sobie fote np. na pulpicie naszego kompa pamiętając aby fota nie była większa jak 640x480. Jeśli jest większa to można ją zmniejszyć za pomocą programu do obróbki grafiki. W necie jest wiele darmowych programików, które bez problemu można zassać. Ja używam programu IrfanView.
2. Następnie wchodzimy sobie na strone http:/www.imageshack.us/
Klikamy na przeglądaj po czym wybieramy naszą fote, którą mamy zapisaną u siebie na kompie i klikamy na nią dwa razy a następnie klik w "host it!" i nasza fota się ładuje jakiś czas.
3. Nasze zdjęcie właśnie się załadowało i teraz klikamy na nie raz lewym klawiszem. Jak się już otworzy to najeżdżamy na nie myszką i klik prawym klawiszem po czym z menu właściwości kopiujemy adres URL do schowka.
4. Następny krok to wchodzimy na ten post po czym klik odpowiedz, następnie klik " Img" po czym prawy klawisz myszy "wklej" i jeszcze raz klik "Img"
5. Wszystko gotowe. Można jeszcze dodać komentarz do zdjęcia lub co tam się chce.
Klik na wyślij i poszłoooo
Jeśli będzie z tym jakiś problem to chętnie pomogę. Aparaty w garść i powodzonka
Jako przykład kawałek mojej instalacji. W tygodniu postaram się o więcej fot. Kotłownia już prawie skończona pozostały tylko grzejniki, napalić w kotle i szybko uciekać

1. Zapisujemy sobie fote np. na pulpicie naszego kompa pamiętając aby fota nie była większa jak 640x480. Jeśli jest większa to można ją zmniejszyć za pomocą programu do obróbki grafiki. W necie jest wiele darmowych programików, które bez problemu można zassać. Ja używam programu IrfanView.
2. Następnie wchodzimy sobie na strone http:/www.imageshack.us/
Klikamy na przeglądaj po czym wybieramy naszą fote, którą mamy zapisaną u siebie na kompie i klikamy na nią dwa razy a następnie klik w "host it!" i nasza fota się ładuje jakiś czas.
3. Nasze zdjęcie właśnie się załadowało i teraz klikamy na nie raz lewym klawiszem. Jak się już otworzy to najeżdżamy na nie myszką i klik prawym klawiszem po czym z menu właściwości kopiujemy adres URL do schowka.
4. Następny krok to wchodzimy na ten post po czym klik odpowiedz, następnie klik " Img" po czym prawy klawisz myszy "wklej" i jeszcze raz klik "Img"
5. Wszystko gotowe. Można jeszcze dodać komentarz do zdjęcia lub co tam się chce.
Klik na wyślij i poszłoooo
Jeśli będzie z tym jakiś problem to chętnie pomogę. Aparaty w garść i powodzonka
Jako przykład kawałek mojej instalacji. W tygodniu postaram się o więcej fot. Kotłownia już prawie skończona pozostały tylko grzejniki, napalić w kotle i szybko uciekać

Tak wygląda zasilanie podgrzewacza wody wykonane w Nibco.Przedtem podobnie wyglądało wyjście ciepłej.Zdjęcia poszkodowanej niestety nie mam,ale wierzcie mi nie był to miły widok!Dwa tygodnie płytki Koha na szyji a plecy też nie lepiej.Zamknęła wode,a podgrzewacz się nie wyłączył.Dostała w momencie wychodzenia z wanny!Pozdrowienia dla wszystkich "mądrych"którzy uważają że konserwacja coroczna to fanaberia.Zdjęcia zaciągnięte z neta i szczegułów nie znam. Podejrzewa się że przyczyną było zamarznięcie wody w instalacji to chyba kocioł na paliwo stałe musiał być. Zastanawiam się tylko jak mogła tej zimy zamarznąć woda w instalacji jak tu takich mrozów nie było
Przynajmniej w warmińsko - mazurskim. Wiem bo remontuje nowo kupione mieszkanie i całą zime stoi nieogrzewane i temperatura spadła najniżej wewnątrz do -1 stopnia. Dom stary nie docieplony. W oknach takie szpary że pies z budą by przeleciał 

A tak wygląda tania wersja wkładu kominowego z rur kanalizacyjnych PCV.Parę lat służyło,tylko zapomnieli o corocznym czyszczeniy kotła i na wskutek zabrudzenia wymiennika,temp. spalin spowodowała zmiękczenie rury a ciężar dokończył dzieła.