kawalerka dla singla
Re: kawalerka dla singla
Pamiętam że moja pierwsza kawalerka była tak mała że musiałem ją ratować jakimiś jasnymi kolorami żeby ją w miarę optycznie powiększyć. Zrobiłem też jeszcze taki myk jak poleciła mi znajoma i drzwi do szafy na ubrania zastąpiłem dużym lustrem (też żeby niby wydawała się większa). Ogólnie jest kilka opcji żeby naprawdę fajnie urządzić kawalerkę. A jak już się ją fajnie urządzi to może i za jakiś czas przestanie się być kawalerem ;D
szukam właśnie jakiejś fajnej kawalerki we wrocławiu, chodzi mi tylko o mieszkanie nowe
Ja mieszkam w kawalerce i nawet nie wydaje się taka mała. Zastosowałem kilka trików właśnie lustra, jasne barwy itp.
W kawalerce to raczej się nie poszaleje, jeśli chodzi o aranżację. Najważniejsze, żeby tak małego mieszkanka nie zagracić ani też nie przesadzić z ostrymi kolorami, bo one dodatkowo pomniejszają przestrzeń. W tym rozwiązaniu bardzo podobają mi się stonowane kolory w części, gdzie jest aneks kuchenny. Ale i kącik wypoczynkowy (pewnie sypialnia nocą) sprawia wrażenie bardzo przytulnego. Mieszkanie nie jest przeładowane, bardzo ładnie się prezentuje.
Całkiem, całkiem. Choć ja wolałbym osobną kuchnię, a nie aneks kuchenny.
No ja właśnie na szczęście miałem z oddzielną kuchnią. Bardziej praktyczne i jak bałagan to nikt nie widzi ;D
kawalerka bez osobnej kuchni jest strasznie niepraktyczna, to jak mieszkanie w pokoju, no ale niekiedy nie ma innego wyjścia.
Jednym ze sposobów, aby zaoszczędzić miejsce jest łóżko piętrowe Zarówno może być elementem praktycznym jak również dekoracyjnym.
Jednym ze sposobów, aby zaoszczędzić miejsce jest łóżko piętrowe Zarówno może być elementem praktycznym jak również dekoracyjnym.
Świetne zagospodarowanie przestrzeni! Sama mieszkam w kawalerce, ale jest dosyć ciasno... znacie jakieś tricki na optyczne powiększenie wnętrza ? Opcje z lustrem już opatentowałam 
Podoba mi się, fajne kolory. Tylko akurat nie przepadam za zdjęciami gwiazd i takim nowojorskim stylem
Meble z drewna nie są tanie, ale bardzo ładne. w malych mieszkankach bym postawiła na minimalizm w wystroju. najlepiej na szare kolory połączone z niebieskimi dodatkami
Hmm a dlaczego akurat szary z niebieskim? 
odwazne polaczenie, ale tez ciekawe
W mieszkaniu dla singla nie potrzeba zbyt wiele rzeczy, jeśli dobrze rozplanujemy ich rozłożenie, nawet na dwudziestu kilku metrach może się zrobić całkiem przestronnie. W podanym przykładzie bardzo podobają mi się jasne meble i niewielka w sumie ilość mebli. Z czasów studenckich pamiętam, że w kawalerce potrafiło na stałe mieszkać kilka osób i dla każdego znalazł się kąt. Z wiekiem jednak mam wrażenie, że człowiek potrzebuje nieco więcej przestrzeni dla siebie.