Podłoga drewniana czy panele?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Akurat o Barlinku to różne opinie słyszałam, a i to, co widziałam w salonie na żywo mnie nie przekonało do końca - a szkoda, bo bardzo chciałam konkretny ich kolor
sama mam baltic wood i jest OK, choć fajerwerków nie ma
Podłoga ma być solidna, dobrze położona i ładna - tyle wymagam 
Wykończenia wnętrz to nie tylko pasja, ale też zawód... 
Re: Podłoga drewniana czy panele?
Zwykłe panele przerabiałem i nigdy więcej.
Jeżeli już mają być panele to niech będą ale winylowe.
Deski warstwowe lakierowane - za delikatne,właściwości panelowe, ceny... przynajmniej te z którymi miałem styczność.
Obecnie robię przymiarkę do deski parkietowej na sklejce, olej na gorąco.
Próbka wygląda jakby lakierowana ale sprzedawca twierdzi że jest to olej. Poza tym sprawia mega solidnie wrażenie.
Jeżeli już mają być panele to niech będą ale winylowe.
Deski warstwowe lakierowane - za delikatne,właściwości panelowe, ceny... przynajmniej te z którymi miałem styczność.
Obecnie robię przymiarkę do deski parkietowej na sklejce, olej na gorąco.
Próbka wygląda jakby lakierowana ale sprzedawca twierdzi że jest to olej. Poza tym sprawia mega solidnie wrażenie.
nie ma co tak demonizować tych biednych paneli. może nie jest to klasa taka jak drewnianego parkietu, ale potrafią wyglądać naprawdę spoko. deski zresztą też się dość eksploatują. panele można położyć naprawdę tanio a wytrzymają myślę mniej więcej tyle samo. ja sobie wypatrzyłam takie http://bel-pol.pl/offer/product/3/92/Eg ... rny-206673 , kolor piękny, taki styl skandynawski i jeszcze na promocji:))
ja wypatrzyłem sobie z drewna egzotycznego taką podłoge http://bel-pol.pl/offer/product/17/4631 ... e-DOGV2PTD
na żywo wygląda na bardzo solidna i ociepla wizualnie pomieszczenie. Jestem bardzo zadowolony zwlaszcza że montaż miałem w cenie
na żywo wygląda na bardzo solidna i ociepla wizualnie pomieszczenie. Jestem bardzo zadowolony zwlaszcza że montaż miałem w cenie
Porównujemy tutaj zupełnie różne klasy podłóg- panele oraz drewno naturalne,które nijak ma się do siebie,oczywiście o niebo lepszym wyborem będzie podłoga z drewna naturalnego- sosna lub trwały i solidny buk.
Lednaise.com
-
fototapety do sypialni
- Początkujący

- Kontakt:
Jeśli podłoga to tylko drewniana. Trwała, elegancka i to ciepło pod stopami...
Podłoga drewniana.
Jak widać zdania są podzielone, podłoga drewniana jest na pewno trwalsza i jak się zrobi raz to nie trzeba później wymieniać od nowa, tylko wystarczy wycyklinować. Natomiast panele szybciej się niszczą to na pewno, brzydko to wygląda. Ale za to można wymieniać je ile razy ma się zachciankę, szybka robota. Ja wolałabym panele tylko, że zainwestowałabym w drewniane takie najładniej wyglądają:) Tutaj można jeszcze sobie poczytać http://www.trenddecor.pl/podlogi-drewni ... y-parkiet/
Dla mnie stwierdzenie, że laminat jest trwalszy od drewna jest niedorzeczne. I co to znaczy, że parkiet jest średnio trwały. Moi rodzice mają od ponad 30 lat parkiet i ma się świetnie, ja panele wywaliłam po 10 latach, bo nie nadawały się do użytku.E-milka pisze:dla mnie parkiet to rozwiązanie rodem z lat 80tych, w dodatku srednio trwałe, jak każde drewno, dlatego uważam, ze nejlepsze są dobre laminaty, zwłaszcza wbalterio, bo nie dość, ze wytrzymale, to jeszcze bardzo ładne i w sumie nie do odróżnienia od podłogi drewnianej.OdkurzaczWodny pisze:Parkiet też ulega zniszczeniom podobnie jak panele. To już zależy od tego w jaki sposób o niego dbamy,a tak na dobrą sprawę nic nie zastąpi podłogi z naturalnego drewna. Ani parkiet ani panele nie będą na tyle solidne i wytrzymałe.
-
KamilaMeble
- Zaawansowany

- Kontakt:
Drewno jest zdecydowanie najtrwalsze jeżeli chodzi o materiał na podłogę,a poza tym daje nam przytulność,ciepło więc moim zdaniem warto się na nie zdecydować. Panele to tez popularna i tańsza opcja,ale już nie tak dobra jeśli mowa o solidności.
A ja mam zupelnie inne zdanie... uwazam, ze podlogi drewniane wychodza z mody i teraz nadchodzi czas na posadzki marmurowe warszawa ... coraz czesciej sie spotyka wlasnie takie aranzacje... ja sie skusilam i nie zaluje, mam piekna podloge wykonana przez http://danstone.pl/oferta/posadzki
-
edek-ledek
- Aktywny

Podłoga drewniana to najlepsze rozwiązanie. Posadzki wszelkiego rodzaju, jeśli nie wmontujemy w nie ogrzewania podłogowego są zimne i mało przyjemne szczególnie dla dzieci.
Podpisuję się pod tymedek-ledek pisze:Podłoga drewniana to najlepsze rozwiązanie. Posadzki wszelkiego rodzaju, jeśli nie wmontujemy w nie ogrzewania podłogowego są zimne i mało przyjemne szczególnie dla dzieci.
Również uważam, że podłoga drewniana jest trwała.