Olej na kostce brukowej
Olej na kostce brukowej
Ma ktoś jakiś patent jak usunąć z kostki brukowej olej silnikowy? Walnął mi wczoraj wąż od wspomagania, czego nie zauważyłem i zarzygałem olejem połowę parkingu pod domem. Jeszcze mi się parkowania tyłem zachciało więc lało się jak siki z pijanego bambra. Szybka reakcja i rozsypanie drobnego piasku nic nie dały i podjazd wygląda jak współczesna wersja obrazu Picassa.
-
Gość10463
Re: Olej na kostce brukowej
sulima oc1 i szorowarka na szczotkach ... jedno i drugie mam jakby co
Przeczytałem kiedyś taki sposób - wylać na plamę dużo rozpuszczalnika (np. nitro albo aceton), przykryć folią (zwykłą śniadaniową albo strechem) i wygładzić, żeby nie było powietrza. Co jakieś 20 min podnosić folię i dolewać rozpuszczalnika i znów przykryć. Po kilku razach i po wyschnięciu powinno być czysto. U mnie pomogło, ale nie miałem aż takiej powierzchni do wyczyszcenia. Jeżeli się trochę pomęczysz, powinieneś dać radę.
Poszukuje porady
Dzięki ale masz też do mnie w ch@j kilometrówKrystian_Tarnowski pisze:sulima oc1 i szorowarka na szczotkach ... jedno i drugie mam jakby co
-
Gość10463
więc sulima oc1 i szruber a jak się uda to myjka ciśnieniowa
Pomysł dobry. Tylko musiałbym zamówić cysternę z rozpuszczalnikiemgazda80 pisze:Przeczytałem kiedyś taki sposób - wylać na plamę dużo rozpuszczalnika (np. nitro albo aceton), przykryć folią (zwykłą śniadaniową albo strechem) i wygładzić, żeby nie było powietrza. Co jakieś 20 min podnosić folię i dolewać rozpuszczalnika i znów przykryć. Po kilku razach i po wyschnięciu powinno być czysto. U mnie pomogło, ale nie miałem aż takiej powierzchni do wyczyszcenia. Jeżeli się trochę pomęczysz, powinieneś dać radę.
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Zmywacz do hamulców?Tomasz_Brzeczkowski pisze:
-
Gość10463
w naszej JRG (jednostka ratowniczo gaśnicza) mamy AQUAQUICK 2000 kurcze akurat dziś był stosowany na drodze przy wypadku aut na drodze
Ludwik plus woda w stosunku 1 do 3
30 minut na plamach
potem szorowanie na palmach i spłukanie woda
i całość powtórzyć jeszcze raz
30 minut na plamach
potem szorowanie na palmach i spłukanie woda
i całość powtórzyć jeszcze raz
Ja proponuje wymienić kostki około 35 zł m2
za chwilę ktoś Ci jeszcze kare dowali za zatruwanie środowiska środkami chemicznymi .
za chwilę ktoś Ci jeszcze kare dowali za zatruwanie środowiska środkami chemicznymi .
Chyba cię suty rwą że będę teraz rozbierał pół podjazdu bo olej jest na kostce. Przyszły deszcze i kostka jest wiecznie mokra więc i tak prawie tego nie widać. A na wiosnę po soleniu, piaskowaniu i rozjeżdżaniu i tak nie będzie śladu oleju.
-
RomusBujak
- Początkujący

- Kontakt:
my zabrudzenia na kostce brukowej czyściliśmy koncentratem czyszczącym do kostki brukowej firmy Consil. Polecam, wszystkie zabrudzenia zniknęły:D
tez czyściłam tym preparatem z Consila, wszystkie plamy zeszły
Dobra już dajta spokój. Niczym tego nie czyściłem a po zimie nie ma śladu także te wasze preparaty za ciężkie siano można sobie do dupy wsadzić.