Sauna w domu
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
-
krzysztof65
- Początkujący

Re: Sauna w domu
Ja zamawiałem saunę w Wellnessland Marek Brodacki. Ludzie znają się na rzeczy. Mają całkiem fajne sauny, które można dopasować do każdego typu pomieszczeń. Mnie najbardziej interesowała sauna ze ścianką z soli himalajskiej, bo żona często chodziła do groty solnej. A po co płacić, skoro można mieć namiastkę tego w domu i większy komfort. W ciągu kilku tygodni zrobili tą saunę i zamontowali. Jeszcze mam gwarancję 2 lata. Razem ze wszystkim, z piecem, akcesoriami i są solą w cenie zapłaciłam ok. 20 tys. i jestem zadowolony, a żonie najbardziej podoba się ta ścianka, bo jest podświetlona i świetnie się przy niej relaksuje. A to ich stronka http://wellness-sauny.pl/
Krzysztof
A gdzie zdjęcie żony? Bez niego reklama jest niewiarygodna!
Forumowicze chętnie zobaczą relaksującą się małżonkę przy podświetlanej ściance za 20 000 zeta...
Chyba, że nie ma się czym chwalić, a to przepraszam...

Forumowicze chętnie zobaczą relaksującą się małżonkę przy podświetlanej ściance za 20 000 zeta...
Chyba, że nie ma się czym chwalić, a to przepraszam...
Zgadzam się z przedmówcą- warto zapoznać się z ofertą firmy Igan. Można im powierzyć przygotowanie sauny od etapu projektu po końcowe prace. Mnie szczególnie podobają się nowoczesne sauny fińskie ich autorstwa: http://www.igan.pl/sauny-finskie.html
-
Kociol_net
- Aktywny

Mnie najbardziej ciekawią koszty jakie są związane z budową oraz urządzeniem sauny,tutaj warto poznać szczegóły aby wiedzieć jak najwięcej bo każda informacja może się po prostu przydać,wiec czekamy:) Wstaw także zdjęcia.
A co sądzicie o saunach infrared na podczerwień? Widziałem, że w Warszawie ma takie w ofercie np. http://sauna.net.pl/ Generalnie jest to firma, która ma dobre opinie, ale nie jestem przekonany co do samego typu sauny. Ktoś ma jakieś doświadczenia z nimi związane? Negatywne lub pozytywne?
Javier, ja się zetknęłam chyba z sauna.net.pl u znajomych. Wybudowali sobie saunę i teraz wszelkie spotkania odbywają się w ręcznikach
Nie znam się za bardzo na technice, mi korzystało się dobrze, a właściciele zachwalali usługodawcę 
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Także mam saunę fińską w domu. Sauna była wykonywana dla mnie na wymiar przez firmę saunyfinskie.com.pl. Jeśli macie jakieś pytania to chętnie postaram się odpowiedzieć na nie.
Ja zamówiłem saunę u producenta BEST Justyna Ślązak, jestem zadowolony , ruska bania spisuje się w 100%.
-
Kam Kalita
- Początkujący

Sauna w domu
Sauna w domu świetny pomysł, ja korzystałem z doradztwa u producenta saun Best Justyna Ślązak
A jaką firmę polecacie najbardziej? Poza http://sauna.net.pl/ jest ktoś godny polecenia? 
Sauna w domu
M+J zdecydowanie wygrywa, przynajmniej w okolicach Warszawy
Jak masz dobre pomieszczenie, to ja bym się na saunę decydował o ile lubicie korzystać. Znajomy robił, tutaj są deski specjalne Komplexmarket ,nadają się idealnie do tego typu pomieszczeń. Jak mamy sobie relaks w domu zagwarantować to ja jestem bardzo za.
-
TomaszKarolak31
- Początkujący

Chciałbym w swojej łazience zrobić domową saunę. Łazienka ma wymiary 3,5x5,5 chciałbym na samym końcu zrobić małą saunę, tylko nie wiem czy się z wszystkim zmieszczę, musi tam jeszcze być prysznic, umywalka i toaleta.
Tutaj jest też ciekawy artykuł odnośnie budowy sauny w domu, najważniejszy jest etap projektu 
-
michalzbyszko
- Początkujący

Mogą mi państwo napisać jaki rodzaj sauny lepiej zainstalować, mogę wybrać między tradycyjną, a na podczerwień. Dodaję że chciałem wybudować ją na zewnątrz domu.