Duży, ale ciemny pokój
Re: Duży, ale ciemny pokój
Miałęm podobnie i wiem, że pokój nabiera fajnego charakteru jeśli zamontuje sie jasny sufit podwieszany. Cena nie jest az taka wielka, a efekt jest na lata. Raz na 4-5 lat go myję i voila, to wszystko. Zobaczcie, jakie mają teraz ciekawe wzorce. http://sufitywarszawa.pl/
Proponuję jasne ściany i duże lustro.
Ciemny pokój to kwestia kolorów podłogi,ścian oraz mebli. Oczywiście np o ile ściany mogą zostać,o tyle już same meble daj w jasnym kolorze oraz wstaw kilka dodatków,tak aby uzyskać kontrast i aby wnętrze nie było monotonne. Może na naszej stronie Scalo.pl znajdziesz coś dla siebie,zapraszamy:)
Na pewno pomocne będą lustra oraz odpowiednie oświetlenie
Może nie tyle lustra ile jedno lustro które optycznie powiększy pokój,a poza tym do ciemnego salonu postaraj się o jasne dodatki,dużo światła. Macie już wybrany konkretny kolor mebli?
Dobrze piszesz!
Jeśli jest duży to warto faktycznie zadbać o kontrastowe jasne dodatki jak np. te tutaj- Wymarzonewnetrze.com
Jeśli jest duży to warto faktycznie zadbać o kontrastowe jasne dodatki jak np. te tutaj- Wymarzonewnetrze.com
Zgadza się,tutaj jasne meble,np taki fajny komplet wypoczynkowy czy narożnik będzie się bardzo dobrze komponował nawet do ciemnego koloru ścian więc uważam że warto. Jeżeli szukasz czegoś ciekawego w rozsądnej cenie i zarazem dobrej jakości wykonania to zerknij do nas:)
może nie zmniejszajcie. proponuję lustra i białe ściany 
-
GregoryPeck
- Początkujący

przede wszytskim okna wmontowane w dach. Albo sufit napinany z ledami czy plafonami. wtedy będzie więcej światła. Inaczej pozostaje wstawienie mebli, które zmiejsza optycznie pokój
Skoro pokój jest ciemny to może jasne meble oraz podłoga dla kontrastu wprowadzą pewną zmianę,co o tym myślisz? Akurat u nas znajdziesz kilka ciekawych kolekcji w tym narożnik i meblościanki,więc warto zerknąć.
Selsey.pl
Aby pokój wydawał się żywszy proponuję użyć jasnych barw na ścianie np. jakiś słonecznikowy, beżowy czy kremowy. Automatycznie zwiększy to również wizualnie dostępną przestrzeń. Należy pamiętać również o zachowaniu całej harmonii kolorów dobierając pozostały wystrój wnętrza, gdyż kolory w jakiejś mierze mają wpływ na nasze samopoczucie. Zbyt wysokie kontrasty mebli w stosunku do ściany może wydawać się dla naszego oka męczące. Inną alternatywą jest też ubranie naszych ścian w jakąś ładną fototapetę. Ja zamawiałem z www.dekorujmy.com.pl - mają tam bardzo szeroki zakres usług oraz sprawdzonych pomysłów. Moja ściana "wisi" już rok czasu w stanie sklepowym, bardzo dobra jakość kleju oraz kolorów.
-
EldorRado56
- Zainteresowany

fajny pomysł, na pewno powinny być jasne i ciepłe kolory, jakieś beże, kremy itp. Moim zdaniem mozna tez zanwestowac w jakieś podświetlenie, chociazby trochę lampek ledowych
Zgadzam się z Eldor. Chociaż ja bym połączył kolor biał z jasnym szarym