Kamień w salonie
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Kamień w salonie
Salon jest zazwyczaj najważniejszym pomieszczeniem w domu. Jest również największym pomieszczeniem, gdzie spotykają się wszyscy domownicy oraz goście
Przeczytaj więcej na ten temat: www.e-mieszkanie.pl/a/8748,kamien-w-salonie
Przeczytaj więcej na ten temat: www.e-mieszkanie.pl/a/8748,kamien-w-salonie
Redakcja
Kamień w salonie
Świetnie wygląda np. w mieszkaniu jedna ściana z kamienia bądź cegły. Nadaje charakter wnętrzu i oryginalność.
Re: Kamień w salonie
A mi się podoba. Jeszcze jest fajniej jak np jakiś ciekawy element w salonie np kominek wkomponować w taką stylizację jak np tutaj madarkominki.pl/nasze-realizacje/nggallery/page/4
na ostatnim zdjęciu jest to zrobione.
na ostatnim zdjęciu jest to zrobione.
- centralne_odkurzacze
- Zainteresowany

- Kontakt:
Podobają mi się takie elementy z wykończeniem z kamienia, nie może być tego za dużo bo wtedy powstaje jak dla mnie taki chłód, ale na zdjęciach w sam raz 
Odkurzacze centralne - zasługujesz na komfort.
Mam kamień na ścianie z telewizorem. Podpatrzyłem pomysł na stronie firmy, która remontowała moje mieszkanie - z miejsca zackoahłem się w tym rozwiązaniu. Podobnie znajomi, którzy następnie położyli u siebie identyczny kamień 
Zgadzam się z przedmówcą, mi osobiście podoba się pomarańczowa cegła. Ściana z prawdziwej cegły imitując prawdziwy mur przyciąga wzrok piękną fakturę oraz przestrzenny układ, nadaje wnętrzu wyjątkowy charakter.
Kojot
-
adam_krakow
- Aktywny

ale w mieszkaniu takie ściany trzeba odpowiednio zaimpregnować, bo bez impregnacji może źle wyglądać i za bardzo chłonąć wodę. A ciężko znaleźć odpowiedni impregnat do wnętrz. Większość ma bardzo intensywny i drażniący zapach. Ja w pokoju gdzie mam ceglaną ścianę z cegły ręcznie formowanej strasznie długo się naszukałem odpowiedniego impregnatu. Ostatecznie zdecydowałem się na dynasil st. Największy plus to dobre zabezpieczenie, to że jest bezzapachowy i lekko nasyca kolor. Ale naprawdę. Szukałem chyba z 2 miesiące czegoś odpowiedniego..
Nie zgadzam się z przedmówcą, jakoby znalezienie dobrego impregantu nastręczało nie wiem jakich trudności. Kupiłem impregnat producenta kamienia, zalecany do tego właśnie materiału. Sprawdził się znakomicie - bezwonny, bezbarwny, o dobrych właściwościach impregnujących.
-
adam_krakow
- Aktywny

chodziło mi o to, że impregnaty często mają mocny zapach i nie nadają się do wnętrz. Warto szukać odpowiednich środków
To, że warto szukać odpowiednich środków powinno być oczywiste, dlatego najpierw należy przeczytać etykietę tudzież poradzić się sprzedawcy, aby nie trafić na "śmierdziucha".
-
MeblezKrakowa
- Aktywny

- Kontakt:
Mam podobne zdanie,dobre środki impregnujące można kupić niemal w większości sklepów,można też poprosić producenta o polecenie czegoś odpowiedniego do naszej wersji kolorystycznej kamienia,fakt ze często mają one intensywny,chemiczny zapach,ale bardzo szybko znika,to odczuwalne tylko na samym początku.
meble ręcznie wykonywane.
jak już kominek to tlyko drewno, drewniana podłoga, ciemna jakaś tutaj idelanie by pasowała. Nigdy bym nie położyła zimnej podłogi moze dlatego że mam małe dzieci i bym sie o nie obawiała. Rok temu położyłam w salonie deski z parkietstudio 3warstwowa i rewelacyjnie wycisza, nie ugina się, jets dobrze zabezpieczona.
-
Patryk Adam
- Początkujący

Super wyglądają naturalne kominki marmurowe, w drewnianym otoczeniu, ale ze względów praktycznych zdecydowałem się na nowoczesny kominek Lumar z płaszczem wodnym i postawiłem w swoim domu właśnie na nieco industrialny design.
Ważne, żeby wszystkie elementy do siebie pasowały.
Ważne, żeby wszystkie elementy do siebie pasowały.
Jestem Patryk. Mieszkam w domu jednorodzinnym na przedmieściach Krakowa. Ciągle szukam nowych pomysłów, aby jak najlepiej zagospodarować tę przestrzeń dla siebie i swojej rodziny.
-
Ekspert Schodów KAMEX
- Aktywny

Kamień będzie świetnie wyglądał w każdym wnętrzu, szczególnie granit, marmur czy piaskowiec.
Naturalne piękne wzornictwo i kolorystyka świetnie udekorują ścianę

-
LampyHiszpanskie
- Zainteresowany

Tutaj pełna zgoda, a mało tego- do kamienia dekoracyjnego warto pomyśleć o oświetleniu punktowym,które znakomicie się sprawdzi i doda tego odpowiedniego klimatu. Możecie pomyśleć także o cegle ozdobnej.