Jak oryginalnie zasłonić ubytek w lustrze?

Porady jak udekorować każde wnętrze. Jeżeli zastanawiasz się jakie dodatki będą pasowały do Twojego domu, gdzie je kupić i w jakiej cenie, zajrzyj do tego działu.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

Abgadiel
Początkujący
Początkujący

Jak oryginalnie zasłonić ubytek w lustrze?

Post autor: Abgadiel »

Hej wszystkim!

Posiadam w wynajmowanym mieszkaniu ogromne lustrz. Niestety w górnej jego części jest pewien większy ubytek, który wygląda paskudnie, ale obiecująco. Dlaczego? Szukam inspiracji, pomysłów, jak mógłbym wykorzystać to na korzyść. Majączą mi szklane figury ułożone z kawałków lustra albo może kolorowych kawałków szkła...?
Załączam zdjęcie:
Obrazek
Co moglibyście mi doradzić?

Co Wy na to?

Pozdrawiam
Abgadiel

-_- greg
Superużytkownik
Superużytkownik

Re: Jak oryginalnie zasłonić ubytek w lustrze?

Post autor: -_- greg »

Zastanowił bym się nad czymś takim (linki poniżej) czyli nad pasem imitującym aluminium lub coś co będzie pasowało do wystroju i kolorów w łazience.
Można z tego zrobić imitację ramy.
Jeśli chodzi o ramę to równie dobrze może być listwa używana do oprawy obrazów - trochę klimatycznie lub nowocześnie nie wiem tylko czy przypadnie do gustu takie rozwiązanie.
http://emeblowanie.com.pl/images/min/pr ... montaz.jpg
http://emeblowanie.com.pl/pas-blachy-de ... p-120.html

Awatar użytkownika
krenipek
Początkujący
Początkujący

Re: Jak oryginalnie zasłonić ubytek w lustrze?

Post autor: krenipek »

Gdyby ubytek był trochę mniejszy, to można by spróbować nakleić jakiś fajny szablon z motywem kwiatowym, albo jakimś wzorem geometrycznym, ale obawiam się, że z takim umiejscowieniem pęknięcia będzie ciężko o naklejkę, która się utrzyma. Bardziej kombinowałbym z jakąś ramką, albo listwą tylko na górną krawędź. A może spróbuj znaleźć jakieś pasujące oświetlenie, które przyczepisz w tym miejscu? Chodzi mi o jakąś wiszącą lampę podłączaną do gniazdka. Rozumiem, że zamówienie nowego lustra u szklarza nie wchodzi w grę?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dekoracja wnętrz”