Wycieraczki do domu
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
bokon-jack
- Początkujący

Wycieraczki do domu
Witam, zastanawiam czy warto do domu zainstalować tzw. 3 strefowy system czyszczący (3 typy wycieraczek które zbierają różny rodzaj brudu). Ponoć jest to dobre rozwiązanie jak niema się chęci często sprzątać w domu. Teraz przerabiam wejście do domu i mam możliwość zrobienia wgłębienia pod kratę. Tylko takie coś jest troszkę drogie. Czy spotkaliście się kiedyś z czymś takim i czy macie jakieś doświadczenie?
-
bokon-jack
- Początkujący

Re: Wycieraczki do domu
Widzę że nikt nie chce podzielić się wiedzą :/ Napisze co się dowiedziałem przez tydzień. Udało mi się znaleźć polskiego producenta takich rozwiązań. Rozmawiałem z konsultantem jednego z producentów takich systemów i dowiedziałem się o pozytywnych aspektach takiego rozwiązania. Ale wiadomo jak to konsultanci jak chcą sprzedać to gadają rożne rzeczy. Profesjonalny zestaw wyszedł by dość drogo, więc zdecydowałem się na:
1. Przed drzwi wycieraczka gumowa - Plaster Miodu koszt (zamontowana we wgłębieniu 2,2cm więc nie wystaje ponad powierzchnie). Jak nazbieram trochę kasy to za rok kupię wycieraczkę podobną jak mają w McDonaldach
2. W przedsionku wycieraczka tekstylna dwustrefowa - Vip (dwie wycieraczki różne wycieraczki w jednym, dość zmyślne połączenie)
Cenowo wyszło dość dobrze około 250zł.
Pozdrowienia dla Pana Jacka z firmy Polmar Profil z Lublińca
Jak nie zapomnę to napisze na forum w zimie czy to rozwiązanie zadziałało i czy jest czyściej.
1. Przed drzwi wycieraczka gumowa - Plaster Miodu koszt (zamontowana we wgłębieniu 2,2cm więc nie wystaje ponad powierzchnie). Jak nazbieram trochę kasy to za rok kupię wycieraczkę podobną jak mają w McDonaldach
2. W przedsionku wycieraczka tekstylna dwustrefowa - Vip (dwie wycieraczki różne wycieraczki w jednym, dość zmyślne połączenie)
Cenowo wyszło dość dobrze około 250zł.
Pozdrowienia dla Pana Jacka z firmy Polmar Profil z Lublińca
Jak nie zapomnę to napisze na forum w zimie czy to rozwiązanie zadziałało i czy jest czyściej.
Moim zdaniem takie rozwiązanie to dobry pomysł nie tylko do domu ale i do biura. Z tego co wiem tego typu wycieraczki można zamówić na http://www.techem-wycieraczki.com.pl/ Ja długo szukałam czegoś takiego do firmy, w domu mam zwykłe wycieraczki.
Ja mogę polecić wycieraczki Alumatex. Mam takie w domu, a że się sprawidziły, to kupiłem i do firmy. Są solidne i wytrzymałe, a do tego eleganckie
Ja nie mam doświadczenia z tego typu wycieraczkami ale zastanawiam się jak trwałe sa i ile kosztują.
-
jacksparrow1
- Zainteresowany

Wow nigdy o tym nie słyszałem
Jeżeli nie trzeba robić dużej rewolucji przy wejściu,pomysł wydaje się ciekawy.
-
EldorRado56
- Zainteresowany

wycieraczki moich sąsiadów : you again ????