Okna -pakiet trzyszybowy
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Okna -pakiet trzyszybowy
Witam.Jestem właścicielem domu z lat 70-tych.dom będę izolował,póki co jest słabo docieplony.Wybrałem okna dobroplastu profil Encore z pakietem trzyszybowym do mieszkania,natomiast na strych i do piwnic słabsze.Czy warto wybrać ten pakiet trzyszybowy?Boję się trochę o wilgoć, grzyba itd.Proszę o pomoc.
-
money-honey
- Zainteresowany

Re: Okna -pakiet trzyszybowy
Z wilgocią sobie poradzisz tak myslę. Wystarczy zainwestować w dobre pochłaniacze wilgoci np tu sa dobre http://www.pochlaniaczewilgoci.pl/pochl ... ilica-gel/ Poza tym wietrzenie i rozszczelnienie okien też swoje zrobią
W moim remontowanym domu , który ma jeszcze więcej latek jak Twój dom nie zdecydowałabym się na zamontowanie trzyszybowych. Trzyszybowe o współczynniku Ug=0,6 W/m2k z Budvaru mam w mieszkaniu.
Pakiety 3 szybowe są też obecnie uznawane nawet w drzwiach energooszczędnych. Np. energooszczędnne Termo Prestige, czy pasywne ThermoCarbon mają takie rozwiązania. Jednak przy oknach należy bardziej zwracać uwagę na wentylację, aby nie zrobić puszki z domu...
jesli masz możliwość, możesz tez sprawdzić opcję pakietu czteroszybowego, chociaż na przypadek opisywany raczej nie bedzie takiego zapotrzebowania. Możesz też zwrócić uwagę na to jaki gaz jest wewnątrz, krypton czy argon.