Basen ogrodowy
-
Przemek
Basen ogrodowy
Jaki ? Basen ogrodowy. macie jakieś doświadczenie? jakich basenów unikać ?
Re: Basen ogrodowy
Może któryś z takich: http://www.hoton.pl/news/18/34/Tarasy-zewnetrzne - marzenie normalnie. Żeby tylko u nas cały rok taka pogoda elegancka była.
-
Przemek
Myśle ze jak juz jest basen to i pogoda sie pojawia aby z niego korzystać
Myślę, że bardzo ważne jest zadaszenie magazynu. To praktyczne, wygodne i higieniczne rozwiązanie. Ja początkowo o nim zapomniałem, przez co woda była w fatalnym stanie. Na szczęście w sumie dość przypadkowo trafiłem w internecie na firmę gracja.cieszyn.pl która miała bardzo dobre opinie, dlatego zdecydowałem się, żeby skorzystać z ich usług. Wszystko przebiegło szybko i niedrogo.
-
alberto123
- Zainteresowany

z takich tanszych wyjsc to rozporowy ze stelazem jest dobrym rozwiazaniem
Moim zdaniem najlepiej kupić basen poliestrowy. Przy betonowym jest mnóstwo pracy, a i szanse na wykonanie spektakularne też są niskie. Stelażowy też bym odradzał, trzeba się później nonstop męczyć z jego rozkładaniem i zdecydowanie psuje widok w ogrodzie. Moim zdaniem nie ma nic lepszego niż basen poliestrowy, wystarczy wykopać przysłowiową dziurę i już jest :p.
Nie powoduje też dużych problemów z czyszczeniem ścianek, jak np. te w wersji kafelkowej, grzyb nie wejdzie nam w fugi. Najbardziej zaufaną obecnie na rynku firmą jest PoolsFactory. Sprzedają niecki i całe niezbędne wyposażenie na całą Europę, więc o czymś to świadczy.
Nie powoduje też dużych problemów z czyszczeniem ścianek, jak np. te w wersji kafelkowej, grzyb nie wejdzie nam w fugi. Najbardziej zaufaną obecnie na rynku firmą jest PoolsFactory. Sprzedają niecki i całe niezbędne wyposażenie na całą Europę, więc o czymś to świadczy.
Zgadzam się z przedmówcą. Mój sąsiad zrobił betonowy koszta wykonania są ogromne, nie zapominając o jego czyszczeniu, zalewaniu co chwilę nową wodą oraz przydałoby się zamontowac jakieś pokrycie aby żadne śmiecie, czy liście do niego nie wpadały 
-
willywonka-stonka
- Początkujący

Ja zdecydowanie polecam poliestrowe.
Do najtańszych rozwiązań nie należą ale jeśli są dobrej jakości i odpowiedniej grubości to posłużą nam przez całe życie.
Warto zatem uzyskać informacje od kilku producentów i porównać, a dopiero później kupić.
Do najtańszych rozwiązań nie należą ale jeśli są dobrej jakości i odpowiedniej grubości to posłużą nam przez całe życie.
Warto zatem uzyskać informacje od kilku producentów i porównać, a dopiero później kupić.
Myśłałam osobiście o basenie murowanym dopóki nie zobaczyłam basenów drewnianych jakie wykonują w Abatec http://www.abatec.pl/. Na ich stronie macie galerię. Wszystko mozna dokupić u nich do basenu. Moim zdaniem fajna alternatywa dla tych basenów murowanych
Ja też planuje nieduży basen koło domu.
Miejsca mam wystarczająco, ale jak myślicie, mikrokoparkę trzeba będzie zamówić i jakaś elegancka kostka brukowa w koło przydała.
Znacie może firmy zajmujące się takimi sprawami we wschodniej małopolsce albo zachodnim podkarpaciu?
Znacie może ile pieniędzy za takie coś będzie trzeba dać?
Miejsca mam wystarczająco, ale jak myślicie, mikrokoparkę trzeba będzie zamówić i jakaś elegancka kostka brukowa w koło przydała.
Znacie może firmy zajmujące się takimi sprawami we wschodniej małopolsce albo zachodnim podkarpaciu?
Znacie może ile pieniędzy za takie coś będzie trzeba dać?
Mam basen z PoolsFactory i bardzo sobie cenię. Jest wytrzymały i przetrwał już kilka sezonów
Kupiliśmy razem z zadaszeniem, aby woda była czysta.
Firma jest z Opola i zajęła się transportem oraz montażem. Bardzo miła obsługa.
Firma jest z Opola i zajęła się transportem oraz montażem. Bardzo miła obsługa.
-
typowyhandlarz
- Zainteresowany

Co do basenu to polecam Intexa a jeśli chodzi o chlorowanie wody w basenie to polecam podchloryn sodu (NaClO) roztwór 16%, użytkuje u siebie i się sprawdza. Polecam ten artykuł na temat chemii basenowej. Niektórzy stosują metodę ozonowania, jednakże wydaje mi się mniej skuteczna.
Kupiłam basem w Chmielowicach pod Opolem. Jestem bardzo zadowolona, super produkt oraz obsługa. Naprawdę polecam.
Jak duża działka Waszym zdaniem umożliwia postawienie basenu? Zastanawialiśmy się z mężem nam takim 4m, ale to i tak jest dużo.
Teraz coraz więcej osób buduje sobie takie baseny przydomowe. Zastanawiałam sie czy koszt zbudowania takiego basenu nie jest wysoki skoro tyle osób się decyduje ale czytając tutaj http://www.mgprojekt.com.pl/blog/ artykuł zrozumiałam że koszty użytkowania sa prawie takie sama jak budowa tego basenu