klasa ścieralności
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
klasa ścieralności
Chce wymienić płytki w 2 moich łazienkach i zastanawiam się jaki gres kupić o jakiej klasie ścieralności. Może wy macie jakiś pomysł?
Re: klasa ścieralności
Gresy w 3 klasie będą wystarczające.
No Ja słyszałem o 4 klasie że jest najlepsza ale tak się zastanawiałem czy to nie za dużo. Mówisz, że 3 będzie wystarczająca No może i tak przecież tam jakiś tłum nie będzie chodził.
Do łazienki to wystarczy 1 klasa ale gresów nie ma w takiej klasie.
Poczytaj na google o klasach ścieralności, 4 klasa to już obiekty użyteczności publicznej.
Poczytaj na google o klasach ścieralności, 4 klasa to już obiekty użyteczności publicznej.
Tak właśni myślałem bo widziałem np gres imitujący drewno w pewnej restauracji no i on jest chyba tylko w 4 klasie..
To Ty chcesz mieć w łazience gres imitując drewno ? :O
No tak a co w tym złego? Drewna nie położę bo to bardzo niepraktyczne a taki gres świetnie wygląda.
ja z kolei czytałem, że klasę ścieralności podaje się w przypadku gresów szkliwionych, a dla tych normalnych się nie podaje, z kolei istnieje coś takiego jak norma ścierania wgłębnego, którą można sobie tak nieoficjalnie przełożyć na tę klasę ścieralności, więc tak się utarło niby
i jak czytam to ludzie podają od 3 do 5tej, nawet pierwszą widziałem do łazienki, co jest chyba jednak przesadą...
i jak czytam to ludzie podają od 3 do 5tej, nawet pierwszą widziałem do łazienki, co jest chyba jednak przesadą...
Ta cała klasa ścieralności to chwyt marketingowy. To tak jak z Mpix, który aparat foto jest lepszy taki co ma 16 czy 20 Megapixeli ??
no nie powiedziałbym że tak do końca. jednak te płytki trochę się różnią, choćby fakturą, więc chyba coś w tym być musi...