Suszarka czy pralko-suszarka?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Tradycyjne suszenie bielizny sprawia zwykle wiele kłopotów. Zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym, kiedy nie... Suszarka czy pralko-suszarka? >>
Redakcja
Jak masz suszarkę z pompą ciepła (ja mam np. EDH3487RDE) to koszty suszenia stają się niewielkie. No i mam 10 lat gwarancji na silnik.
Re: Suszarka czy pralko-suszarka?
Ja mam suszarkę- kupiłam niedawno bo po ostatniej zimie i suszeniu prania w domu zaczęła mi wychodzić wilgoć i grzyb. Cały czas walczę
Przede wszystkim pochłaniacze wilgoci - może taki http://www.pochlaniaczewilgoci.pl/pochl ... ilica-gel/ będzie bardziej efektywny ? Jak już pozbędę sie wilgoci to remont solidny trzeba zrobić.
-
Pod_sosonami
- Początkujący

Chyba suszarka, ja miałam pralko-suszarkę, która praktycznie nie spełniała funkcji suszenia: pranie suszone śmierdziało, nie do końca było suche, nie korzystałam z suszenia w ogóle. Chciałam mieć kombajn, żeby zaoszczędzić na miejscu, ale albo źle wybrałam z marką, albo kombajny nie są dobre. Teraz mam tylko pralkę, ale kto wie, może w nowym domu zdecyduję się i na odrębną suszarkę, bo jeśli tylko będzie dobrze działać, to bardzo ułatwia i nie trzeba biegać z praniem do wieszania.
zaczynam realizować marzenie o własnym domu... 
Zarówno jedno urządzenie i drugie jest przydatne. Jeśli ktoś decyduje się na zakup suszarki i jego pralka jest na chodzie to według mnie bardziej racjonalny jest zakup suszarki. Natomiast jak ktoś musi kupić pralkę to myślę że warto zainwestować w pralko-suszarkę. Producentów tych sprzętów nie ma tak dużo ale według mnie electrolux ma w kilka modeli zarówno suszarek jak i pralko-suszarek godnych uwagi.
Osobiście nie ufam za bardzo rozwiązaniom typu 2w1, mając osobno suszarkę i pralkę, jeśli jeden z tych sprzętów ulegnie awarii, to drugi wciąż można używać. Przydatne informacje na temat suszarek znalazłam także tutaj http://poradnikowy.net/suszarki-do-pran ... roducenci/ , polecam poczytać jeśli ktoś stoi przed wyborem odpowiedniej suszarki.
-
adam_krakow
- Aktywny

ja tam nie mam takich problemów, zdecydowanie jestem zwolennikiem tradycyjnych suszarek na pranie. kupiłem już jakiś czas temu na homedome i bardzo fajnie mi służy, nie myślę wymieniać na coś innego