Okna dachowe i dzieci
Moderator: Redakcja e-dach.pl
Okna dachowe i dzieci
Hej, chciałbym zapytać o zabezpieczenia okien dachowych przed dziećmi - chodzi oczywiście o otwieranie okien - czy są jakieś inne zabezpieczenia oprócz klucza do klamki? Wiem że Roto ma TiltFirst ale czy są jeszcze jakieś zabezpueczenia możliwe? Czy TiltFirst montowane jest w każdym egzemplarzu okna czy to jest jakaś dodatkowa opcja roto?
Okna dachowe FAKRO
Firma FAKRO posiada w swojej ofercie specjalny zamek okienny ( symbol katalogowy ZBL), który uniemożliwia przypadkowe otwarcie okna.Zamek ten montowany jest w dolnej części okna.Po wyciągnięciu bolca i przekręceniu kluczyka nie ma możliwości otwarcia okna. Zapraszam na stronę http://www.fakro.pl/htmli/473.php , gdzie można zapoznać się z produktem.
Pozdrawiam
Konsultant FAKRO
www.fakro.pl
Pozdrawiam
Konsultant FAKRO
www.fakro.pl
Ok, dziękuję za informacje. Ale ten zamek oznacza, że okna nie można otworzyć wogóle? Z tego co wyczytałem TiltFirst w Roto pozwala na bezpieczne uchylenie okna bez możliwości jego otwarcia (bez klucza). Nie wiem tylko czy taka opcja jest w każdym oknie czy trzeba ją jakoś specjalnie zamówić? I czy są jeszcze jakieś inne zabezpieczenia jakie warto mieć?
Produkty FAKRO
Zamek okienny uniemożliwia przypadkowe otwarcie okna dachowego, funkcjonuje przy całkowicie zamkniętym oknie.
Pozdrawiam
Konsultant FAKRO
www.fakro.pl
Pozdrawiam
Konsultant FAKRO
www.fakro.pl