Gruntowe pompy ciepła Buderus
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Urządzenia grzewcze marki Buderus wyróżniają się bogatym wyposażeniem, które ułatwia i przyspiesza ich montaż... Gruntowe pompy ciepła Buderus >>
Redakcja
-
przemasboss
- Zainteresowany

Niedawno w ich ofercie pojawił się nowy produkt Logatherm WPL AR, typu powietrze/woda. Według mnie właśnie ten produkt może cieszyć się dużym zainteresowaniem bo może ona zostać latem wykorzystana do chłodzenia pomieszczeń. Wiadomo że w naszym kraju latem pogoda lubi zaskakiwać ale upalnie dni też są i każdy wtedy marzy o klimatyzacji.
Re: Gruntowe pompy ciepła Buderus
A wg mnie nie bedzie sie cieszył duzym powodzeniem ze wzgledu na cene. W nizszej cenie a mozna kupic lepsze pompy renomowanych producentówprzemasboss pisze:Niedawno w ich ofercie pojawił się nowy produkt Logatherm WPL AR, typu powietrze/woda. Według mnie właśnie ten produkt może cieszyć się dużym zainteresowaniem bo może ona zostać latem wykorzystana do chłodzenia pomieszczeń. Wiadomo że w naszym kraju latem pogoda lubi zaskakiwać ale upalnie dni też są i każdy wtedy marzy o klimatyzacji.
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Warto szkolić instalatorów. Są jeszcze tacy, co rurki zasilane taką pompą prowadzą w podłodze.Według mnie właśnie ten produkt może cieszyć się dużym zainteresowaniem bo może ona zostać latem wykorzystana do chłodzenia pomieszczeń. Wiadomo że w naszym kraju latem pogoda lubi zaskakiwać ale upalnie dni też są i każdy wtedy marzy o klimatyzacji.
Ma to większą bezwładność i starty zimą, a latem beznadziejnie chłodzi. Czy Buderus prowadzi taką edukację wśród instalatorów?

Przecież nie od dziś wiadomo, ze przedmówca wie wszystko najlepiej i wie jak szkolić instalatorów. I bardzo szkoda, że instalatorzy zlewają go sikim prostym a przecież mogli by głosić za swoim miszczemTomasz_Brzeczkowski pisze:Czy Buderus prowadzi taką edukację wśród instalatorów?
teorie czary mary.
Jak widać są kilka lat za innymi firmami które takie rozwiązania wprowadziły już 4-5lat temu.Niedawno w ich ofercie pojawił się nowy produkt Logatherm WPL AR, typu powietrze/woda. Według mnie właśnie ten produkt może cieszyć się dużym zainteresowaniem bo może ona zostać latem wykorzystana do chłodzenia pomieszczeń. Wiadomo że w naszym kraju latem pogoda lubi zaskakiwać ale upalnie dni też są i każdy wtedy marzy o klimatyzacji.
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Ale dalej łączą ogrzewanie domu i wody!!Bolas pisze:Jak widać są kilka lat za innymi firmami które takie rozwiązania wprowadziły już 4-5lat temu.Niedawno w ich ofercie pojawił się nowy produkt Logatherm WPL AR, typu powietrze/woda. Według mnie właśnie ten produkt może cieszyć się dużym zainteresowaniem bo może ona zostać latem wykorzystana do chłodzenia pomieszczeń. Wiadomo że w naszym kraju latem pogoda lubi zaskakiwać ale upalnie dni też są i każdy wtedy marzy o klimatyzacji.
Rozdzielenie tych funkcji, obniża cenę instalacji. Znacznie podnosi ECOP.
-
marekzzabek
- Zaawansowany

dopiero niedawno? rychło w czas. większość firm oferowała taka opcje już dawno temuprzemasboss pisze:Niedawno w ich ofercie pojawił się nowy produkt Logatherm WPL AR, typu powietrze/woda. Według mnie właśnie ten produkt może cieszyć się dużym zainteresowaniem bo może ona zostać latem wykorzystana do chłodzenia pomieszczeń. Wiadomo że w naszym kraju latem pogoda lubi zaskakiwać ale upalnie dni też są i każdy wtedy marzy o klimatyzacji.
myślę, że kiedy nie ma najmniejszego znaczenia. vikersonn właśnie wprowadza do oferty powietrzne pompy ciepła i panele fotowoltaiczne
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Odkąd jest R410a gruntówek się już nie stosuje? Po co?dandiugo pisze:myślę, że kiedy nie ma najmniejszego znaczenia. vikersonn właśnie wprowadza do oferty powietrzne pompy ciepła i panele fotowoltaiczne
Podczas wyboru konkretnego modelu i rodzaju pompy ciepła,to każdy szczegół ma znaczenie a my jesteśmy od tego aby pomóc oraz doradzić na forum. Masz jakiś określony budżet na ten cel?
-
Rafał Cichocki
- Zaawansowany

Witam,
Marka Buderus organizuje szkolenia dla instalatorów oraz serwisantów. Więcej informacji znaleźć można na stronie: http://www.buderus.pl/o-nas/szkolenia/p ... kolen.html
Chętnie odpowiem na ewentualne dalsze pytania.
Pozdrawiam,
Konsultant marki Buderus
Marka Buderus organizuje szkolenia dla instalatorów oraz serwisantów. Więcej informacji znaleźć można na stronie: http://www.buderus.pl/o-nas/szkolenia/p ... kolen.html
Pozdrawiam,
Konsultant marki Buderus
-
marekzzabek
- Zaawansowany

no właśnie budżet tutaj gra dużą rolę. przy gruntowych dochodzi opcja odwiertów, ale są one zdecydowanie stabilniejsze niż powietrzne
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Gruntowe stabilniejsze? To dlaczego od 20 lat się ich nie stosuje, bo za dużo zużywają i nie chłodzą?
-
TwojOszczednyDom
- Superużytkownik

Jaka cena instalacji C.O w domu o pow 120m2 w oparciu o taką pompę?Rafał Cichocki pisze:Witam,
Pozdrawiam,
Konsultant marki Buderus
Każdy dom/budynek może być oszczędny i kosztować nawet 3 razy i więcej MNIEJ w utrzymaniu niż dotychczas... wystarczy znać technologie, pozdrawiam, Grzegorz