Dziwny zapach w pokoju

Szukasz pomysłów na oryginalne rozwiązania lub masz nietypowe pytania dotyczące budowy albo wykończenia domu? Tu znajdziesz radę i podpowiedzi.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

Eilan
Początkujący
Początkujący

Dziwny zapach w pokoju

Post autor: Eilan »

witam
Zakupiliśmy mieszkanie w starym budownictwie, wyremontowaliśmy cześciowo sami cześciowo z pomocą ekipy, obecnie w jednym pokoju jest wyczuwalny dziwny zapach coś jak gaz ziemny, technicy sprawdzili instalacje i podłączenie kuchenki - jest szczelna, zreszta w kuchni nie czuć tego zapachu wcale. Przeszukałam już mnóstwo tematów ale nie zauważyłam żeby ktoś miał podobny problem.
Większość osób z problemem zapachu ścian określa go jako "koci" a ten jest zupełnie inny.
W pokoju w którym czuć ten zapach na ścianach gładź gipsowa megaron finisz, grunt sniezka, farba beckers, na podłodze panele po byłych właścicielach. Remont zakończyliśmy 31.07 a zapach pojawił sie 05.08 może to przypadek, ale wtedy zaczęło sie robić znacznie cieplej.
Nie jestem w stanie zidentyfikować co wydaje ten dziwny zapach, ściany podłoga czy jeszcze coś innego.
Jakieś pomysły co to może być?

Gość10463

Re: Dziwny zapach w pokoju

Post autor: Gość10463 »

trudno za pomocą kabla stwierdzić co śmierdzi, ozonowanie może pomóc, szukaj lokalnie na rynku takiej firmy od zabijania zapachów

Piotr Nowik
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

Post autor: Piotr Nowik »

Proponuję zacząć od wyprania skarpetek :-)

Enerbau
Ekspert budowlany
Ekspert budowlany

Post autor: Enerbau »

Już nie raz pisałem, że nie powinno się mieszać produktów różnych producentów, gdyż może to prowadzić do wystąpienia reakcji chemicznych pomiędzy nimi, a w konsekwencji do powstawania
uciążliwych zapachów!

StaszekT
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: StaszekT »

Ozonowanie rozwiąże wszystkie Twoje problemy

Enerbau
Ekspert budowlany
Ekspert budowlany