Witam.
Nabyliśmy z żoną działkę rolną 1100 m2 (grunty rolne 6 kategorii). Działka jest bez planu zagospodarowania. Jest to wieś Glinice Wielkie.
Chciałbym postawić na tym coś w rodzaju domku letniskowego i zajmować się pszczołami jednocześnie mieszkając do jesieni co roku w tym domku albo przynajmniej czasem.
Co mogę zrobić ? Czy to może być 25 czy 35 m2 ? i czy musi być niezwiązany trwale z gruntem ?
Dodam też że nie jestem rolnikiem i te 1100 m2 to moja jedyna ziemia.
pozdrawiam
Robert
co mogę zbudować na działce rolnej?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: co mogę zbudować na działce rolnej?
Witam.
sposób zagospodarowania nieruchomości wynika z zapisu MPZP albo warunków zabudowy. Na sposób zagospodarowania pana nieruchomości wpływa wiele czynników:
1. co chlałby pan postawić / wybudować przepisy nie determinują jednoznacznie sposobu zagospodarowania, wszytko jest w studium przypadku. jeżeli jest pan zainteresowany określeniem możliwsi zagospodarowania pana działki proszę o kontakt mailowy luiza.kaluska@gmail.com.
sposób zagospodarowania nieruchomości wynika z zapisu MPZP albo warunków zabudowy. Na sposób zagospodarowania pana nieruchomości wpływa wiele czynników:
1. co chlałby pan postawić / wybudować przepisy nie determinują jednoznacznie sposobu zagospodarowania, wszytko jest w studium przypadku. jeżeli jest pan zainteresowany określeniem możliwsi zagospodarowania pana działki proszę o kontakt mailowy luiza.kaluska@gmail.com.