Koledzy elektrycy,czy jest na rynku jakieś nie drogie przenośne urządzenie,za pomocą którego można by mierzyć pobór mocy dowolnego odbiornika?
Np. coś,co wpinamy w gniazdko,do tego podłączamy odbiornik i mamy np. dobowy pobór mocy?
Czy nadal pozostają jednak kombinacje ze starym licznikiem?
Watomierz
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Sie nie zbyt jasno wyraziłem.
Chodzi mi nie tyle o wskazanie jaką moc pobiera dane urządzenie w danym momencie,bo to faktycznie pokazują dobre mierniki,ale o rejestrowanie poboru energii w czasie ,czyli o coś,co spełnia dokładnie rolę licznika energii.
Chciałbym mieć możliwość zmierzenia ile kosztuje doba pracy jakiegoś odbiornika energii nie pracującego stale,a cyklicznie,i to w cyklach nie stałych,np. pompy cyrkulacyjnej.
Chodzi mi nie tyle o wskazanie jaką moc pobiera dane urządzenie w danym momencie,bo to faktycznie pokazują dobre mierniki,ale o rejestrowanie poboru energii w czasie ,czyli o coś,co spełnia dokładnie rolę licznika energii.
Chciałbym mieć możliwość zmierzenia ile kosztuje doba pracy jakiegoś odbiornika energii nie pracującego stale,a cyklicznie,i to w cyklach nie stałych,np. pompy cyrkulacyjnej.
adam
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik