Szklane Drzwi
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Re: Szklane Drzwi
To co pasuje do biura,niekoniecznie sprawdza się w domu,ale chyba wszystko zależy od aranżacji...
-
AkacjowaPanna
- Zainteresowany

Mnie się to podoba, drzwi wcale nie muszą być przeźroczyste, mogą być na przykład takie jak te: http://linealsystem.eu/media/filter/max ... resize.jpg fajnie jak są zamontowane w łazience, jako drzwi prysznicowe;)
Super, że się pojawiła dyskusja o tym, bo zastanawia mnie dlaczego tak mało ludzi wykorzystuje szkło jako materiał podczas aranżacji wnętrz. Czy boją się, że nie będzie wystarczająco wytrzymałe? A może obawiają się czyszczenia? Ale przecież to nie jest trudne do utrzymania w czystości. Osobiście mam w domu zabudowaną kabinę prysznicowąhttp://www.republikaszkla.pl/system/szklane-zabudowy/, dzięki czemu jest większa, niż taka z brodzikiem, no i dużo ładniejsza. Czas przekonać ludzi, że szklo jest w porządku i nadaje się do wielu rzeczy, no i jest bardzo eleganckie.
Polacy są zbyt inteligentni jak na swoje położenie geograficzne. (Jarosław Iwaszkiewicz )
Coś takiego rzeczywiście wygląda ciekawie, takie mleczne są ok. U mojej siostry jest coś podobnego, ale nie do pokoju, tylko do innych pomieszczeń, bardziej ogólnodostępnych.
-
Grzegorz_Bujanowicz
- Początkujący

- Kontakt:
Ja myślę, że takie pomieszczenia jak na zdjęciach są zbyt sterylne - dobrze wyglądają w katalogach, ale w domu to bym się czuł jak w poczekalni na lotnisku.
Czy ja wiem? Zależy kto co lubi. Ja u siebie preferuję bardzo moderne rozwiązania które w domu sprawiają uczucie wyciszenia po całym dniu pracy. Znajomy dziwił się dlaczego chcę u siebie zamontować drzwi w kolorze antracytowym (ciemno szary - stalowy). Drzwi Wikędu sprawdziłem na montażach nie raz, Klienci zadowoleni i w końcu ja się doczekałem nowych drzwi. Jak to mówią - szewc w dziurawych butach chodzi. A co do kolorów i materiałów - każdy ma gusta i guściki. Jeden lubi mieć elewację w kolorze majtek teściowej a inny woli coś nowocześniejszego.
The_Me
-
eskatt_balustrady
- Początkujący

Szkło jest bardzo trafnym rozwiązaniem w przypadku nowoczesnych wnętrz. Można wykorzystać je wykonując drzwi szklane, zabudowę bądź kabinę prysznicową. Typ szkła w tym przypadku jaki zaleca się użyć to szkło hartowane 10 lub 12 mm. Może być ono przezierne, matowe lub barwione w masie na konkretny kolor np. brąz czy grafit. Wszystkie pozostałe okucia wykonywane są z stali nierdzewnej.
Jeśli wstępnie jesteście takim rozwiązaniem zainteresowani najprostszą drogą aby poznać koszt takiej inwestycji jest przesłanie zapytania drogą mailową z wymiarami.
http://www.eskatt.pl/elementy-zabudow-s ... -c-10.html
Jeśli wstępnie jesteście takim rozwiązaniem zainteresowani najprostszą drogą aby poznać koszt takiej inwestycji jest przesłanie zapytania drogą mailową z wymiarami.
http://www.eskatt.pl/elementy-zabudow-s ... -c-10.html
Dobrze to wygląda, ale jak zawsze w grę wchodzą oczywiście pieniądze. Jak mam wydać trzy razy więcej na szklane drzwi niż kupić standardowe, ale wypasione to wolę chyba to co w standardzie.
Zdecydowanie trzeba mówić również o wadach danego rozwiązania, a z pewnością wysoka cena będzie jedną z wad związanych z drzwiami szklanymi. Dla niektórych to wręcz zaleta, bo dzięki temu nie każdy ma takowe drzwi w domu.
The_Me
Nie polecam na kabiny prysznicowe. Po 3-4 latach trzeba ją myć 2-3 razy w tygodniu. A i tak mimo wcześniej posiadanych filtrów, brudzi się jak nie wiem.eskatt_balustrady pisze:Szkło jest bardzo trafnym rozwiązaniem w przypadku nowoczesnych wnętrz. Można wykorzystać je wykonując drzwi szklane, zabudowę bądź kabinę prysznicową.
Drzwi szklane wewnętrzne wyglądają fajnie, ale mam wątpliwości co do bezpieczeństwa w przypadku posiadaniu dzieci w domu. Z tego powodu przekłądam uzyteczność ponad nowoczesność.
Theme, jaki model drzwi sprawiłeś?
-
Karolina00994
- Początkujący

Zaglądnijcie sobie na stronę internetową szklanydecor.com.pl/. Znajdziecie tam profesjonalnego szklarza. Wybierając właśnie tą warszawską firmę gwarantujecie sobie najlepsze z możliwych szklanych rozwiązań.
A żeby tak połączyć szkło,drewno i stal nierdzewną. Takie drzwi posłużyłyby na lata.
Obecnie na czasie.
Obecnie na czasie.
Jeśli szkło wytrzyma to czemu nie, prezentować się będzie świetnie. Problem pojawia się jedynie z częstym myciem, tak jak ktoś wyżej wspomniał
Stal i szkło.
W nowym yorku się to sprawdza.
W nowym yorku się to sprawdza.
Tak czy inaczej wszystko niestety podlega czyszczeniu, jeszcze zależy jakiego materiału będzie więcej ,bo jeśli stali nierdzewnej, to z myciem nie powinno być problemu.