Oszczędzanie wody ? mądre i wygodne
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Od wielu lat systematycznie, z roku na rok, podnoszone są ceny za wodę i odprowadzanie ścieków. Zmniejszające się... Oszczędzanie wody ? mądre i wygodne >>
Redakcja
-
piotr.wodo78
- Początkujący

Jeśli mamy własny dom największą oszczędność wody dają przydomowe oczyszczalnie ścieków -> http://www.sotralentz.pl/produkty/przyd ... nazem.html Oprócz oszczędności wody dają też oszczędność związane ze zmniejszeniem ilości ścieków.
Re: Oszczędzanie wody ? mądre i wygodne
na pewno 2 nastolatki i żona lubiąca kąpiele oszczędności na wodzie nie dają... wiem po sobie

Może dlatego zacząć od edukacji a nie oczyszczalnie ścieków. 
Można też zacząć od montowania energooszczędnych baterii z systemami EcoClick czy ColdStart. Natomiast zgodzę się, że żaden system nie da sobie rady z nieuświadomionym użytkownikiem, rozpowszechnianie wiedzy na temat oszczędzania zasobów i energii jest dobrą inwestycją.samky pisze:Może dlatego zacząć od edukacji a nie oczyszczalnie ścieków.
Oszczędzanie wody to ważna sprawa, szczególnie było to widać przy okazji ostatnich upałów. Najważniejsza w tym temacie jest edukacja i wyrobienie sobie prostych nawyków;) dokręcanie kurków, zakręcanie wody podczas mycia zębów, proste rzeczy, a składają się na dużą całość;)
`Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.`
-
AkacjowaPanna
- Zainteresowany

oszczędzanie wody jest bardzo mądre;) więcej osób powinno to robić;)
Ja się staram oszczędzać na wszystkich mediach, żarówki energooszczędne, podobnie AGD, RTV. Woda i kanalizacja to najdroższe medium ze wszystkich (przynajmniej u mnie w domu), myślę, że pomysł z eko bateriami to dobry punkt wyjścia poza rozsądnym korzystaniem.AkacjowaPanna pisze:oszczędzanie wody jest bardzo mądre;) więcej osób powinno to robić;)