Jak wykorzystać wodę deszczową?
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Wodę deszczową możemy praktycznie wykorzystać, zastąpić nią nawet w dużej części wodę w domu, za którą przecież płacimy. Przeczytaj temat >>
Redakcja
A ile by kosztował taki system, bo wygląda na dość skomplikowany, przynajmniej na obrazku... Bo oszczędności by były, pytanie tylko, po jakim czasie inwestycja by sie zwróciła??
Re: Jak wykorzystać wodę deszczową?
największym problemem jest zbiornik na deszczówkę - zajmuje sporo miejsca
wiedza i doświadczenie przychodzą z wiekiem, najczęściej z wiekiem od trumny
-
lazienkowy
- Początkujący

Ja mam na działce system zagospodarowania wody marki HABA RL i mogę śmiało polecić. Zamówiłem zbiornik i pozostałe urządzenia, zamontowałem samodzielnie i odzyskuję "skarb z nieba" przy każdym mniejszym lub większym opadzie. Pozdrowienia dla Pana Bartosza z Haby, który pomógł mi w doborze urządzeń i zbiornika 
Witam!
A jak się ma temat wody deszczowej do działu "Instalacje grzewcze i ogrzewanie domu"?
Pozdrawiam
A jak się ma temat wody deszczowej do działu "Instalacje grzewcze i ogrzewanie domu"?
Pozdrawiam
Spytaj pana redaktora który ten temat założył w listopadzie 2011r. Po co ruszać stare posty by zrobić śmietnik i spamować reklamami.
-
dachyonline
- lubie spamować
- Kontakt:
-
piotr.wodo78
- Początkujący

-
Kotly-Oksana
- Początkujący

Zgadza się,zbiorniki na wodę deszczową zapewniają ogromną oszczędność,szczególnie w sezonie letnim kiedy to idzie nam sporo wody na podlewanie ogrodu,pamiętajmy o tym.
-
miroslaw.m
- Początkujący

Jak wykorzystać wodę deszczową w domu i ogrodzie?
witam,do zainteresowanych wystarczy zbiornik 6000l na 150m2 dachu,wody deszczowej w polsce jest tyle że wystarcza na ok 4-5 miesiace do spłukiwania toalety sprawdzone praktycznie,pozdrawiam.
Jak wykorzystać wodę deszczową w domu i ogrodzie?
Odpowiadając koledze henryk65 ceny są dość różne. Sprawdzałem też dla siebie na kilku stronach i najlepiej wypada tutaj strona firmy "Dom i woda" czyli dla leniwych, ceny zaczynają się od 1700zł a kończą się powyżej 12 000