Kiedyś na forum pytałem o akcesoria montażowe do fotowoltaiki. Po dłuższym rekonesansie w Internecie, znalazłem dobra ofertę, z której skorzystałem.
W przypadku zwykłych szyn profilowanych, aluminiowych klem, śród nierdzewnych, itp., kupowanie drożej w nadziei, iż wyższa cena niesie ze sobą lepszą jakość nie ma większego sensu - zatem istotna w wyborze sprzedawcy jest praktycznie tylko cena oraz jej pochodna, jak koszty transportu.
W tym przypadku zwyciężył jeden sprzedawca z Allegro, którego tutaj zareklamuje.
Może ktoś w potrzebie również skorzysta.
http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=40247394
Przesyłkę otrzymałem na drugi dzień od złożenia zamówienia.
Mam już więc zakupione wszystkie elementy potrzebne do zmontowania na dachu konstrukcji pod panele PV i zabieram się do pracy.
Akcesoria montażowe do fotowoltaiki
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
-
Piotr Nowik
- Superużytkownik

- Kontakt:
Re: Akcesoria montażowe do fotowoltaiki
A spytam jaki koszt mocowania na jedną baterię?Piotr Nowik pisze:Kiedyś na forum pytałem o akcesoria montażowe do fotowoltaiki. Po dłuższym rekonesansie w Internecie, znalazłem dobra ofertę, z której skorzystałem.
-
Piotr Nowik
- Superużytkownik

- Kontakt:
Za całość zapłaciłem jakieś 880 zł. plus oddzielnie haki, 24 szt., za 480 zł.
Razem jest to 1360 zł.
Materiały kupione z lekkim naddatkiem przeznaczone są na 14 paneli.
Na jeden panel wychodzi średnio jakieś 97 zł. za konstrukcję.
Myślę, że nie jest to wygórowana cena. Jeden "fachowiec" wmawiał mi, że na jeden panel trzeba zapłacić 400 zł. za jego zamocowanie.
Razem jest to 1360 zł.
Materiały kupione z lekkim naddatkiem przeznaczone są na 14 paneli.
Na jeden panel wychodzi średnio jakieś 97 zł. za konstrukcję.
Myślę, że nie jest to wygórowana cena. Jeden "fachowiec" wmawiał mi, że na jeden panel trzeba zapłacić 400 zł. za jego zamocowanie.
-
Piotr Nowik
- Superużytkownik

- Kontakt:
Haki mam firmy Schletter, w cenie 18 zł. za sztukę. Haki są bardzo dobre, gdyż regulowane w każdej płaszczyźnie, do montażu szyn zarówno w pionie, jak i w poziomie. Szynę typu standardowego mocuje się w nim na skręcany zatrzask.