Jaki kolor mebli do salonu?
Re: Jaki kolor mebli do salonu?
Jak w praktyce stosować kolory i jak je łączyć:
http://strefadom.blogspot.com/2014/10/o ... zieki.html
http://strefadom.blogspot.com/2014/10/o ... zieki.html
StrefaDom
Wszystko zależy od Twojego gustu i stylu w którym chcesz urządzić salon. Ja bym wybrała czarne meble, ponieważ dodają elegancji oraz kolorowe dodatki do ocieplenia wnętrza.
Dokladnie, tak naprawde każdy jest dekoratorem w swoim domu 
Trudno się z tym nie zgodzić i wszystko musi nam się podobać jako całość-w końcu sami będziemy tam mieszkać,przebywać na co dzień i dlatego warto postawić na dobre meble czy też wygodne łózko z materacem który przetrwa przez lata i zapewni nam optymalny komfort snu.
Selsey.pl
-
lukdoman75
- Zainteresowany

Jeśli chodzi o meble to uwielbiam ciemne - takie ciemnobrązowe myślę, że byłyby idealne 
Ostatnio decydowaliśmy o kolorze mebli do salonu, nasz wybór padł na białe z dodatkami litego drewna 
-
Farby Kabe
- Zaawansowany

- Kontakt:
Wybór koloru mebli powinien być uzależniony od upodobań mieszkańca
Do wnętrz w kolorach stonowanych dobrze sprawdzą się jasne meble, a wystrój urozmaicą kolorowe dodatki, dzięki którym wnętrze będzie miało swój niepowtarzalny charakter 
W salonie mam ciemne brązowe meble i ładnie wyglądają.
ech.... nie znoszę meble laminowanych, pomieszanych z drewnem, całkiem brzydko i nie na miejscu. Wiem że w modzie jest mieszanie tekstur, stylów, ale nie, to nie dla mnie.
-
Farby Kabe
- Zaawansowany

- Kontakt:
Na szczęście wybór stylów jest tak szeroki, że nie musimy decydować się na coś, co nam nie odpowiada! Jeśli wiemy, że dana aranżacja będzie negatywnie wpływać na nasze samopoczucie i styl bycia - nie ma mowy o kompromisach.DarkKing pisze:ech.... nie znoszę meble laminowanych, pomieszanych z drewnem, całkiem brzydko i nie na miejscu. Wiem że w modzie jest mieszanie tekstur, stylów, ale nie, to nie dla mnie.
-
EldorRado56
- Zainteresowany

My lubimy jasne wnętrza i meble przede wszystkim jasne, no oprócz tapicerowanych bo po prostu są niepraktyczne. Do salonu planujemy kanapę w bordo lub brązach, ale jal finanse pozwolą to sofę Chesterfield ze skóry.
Ja bym postawił na jakieś żywe barwy - te wszystkie kawy, brązy i beże działają na mnie depresyjnie...
Kolorowe dodatki według mnie mają szansę się sprawdzić tylko w przypadku białych wnętrz, ciemne meble mogą przytłaczać, szczególnie gdy salon jest mały. Poza tym meble wcale nie muszą być od kompletu, obecnie modne jest łączenie różnych stylów, mi się taki zamysł podoba. Czas odejść od meblościanek i kompletów na jedno kopyto.
-
Farby Kabe
- Zaawansowany

- Kontakt:
Gdy salon jest mały, to ciemny kolor faktycznie nie jest wskazany. Nie można jednak tego samego powiedzieć o kolorowych dodatkach, bo pewne aranżacje naprawdę są w stanie uratować! Nawet w małym wnętrzu.
Kolorowe dodatki sa ok., ale tez nie można przesadzac z ich ilością