brązowy kolor ścian?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: brązowy kolor ścian?
brązu i beżu niekoniecznie natomiast brąz z fioletem wygląda kreatywnie i ciepło. Lub z zielenią, jeszcze lepiej.
Będziesz miał czas na odpoczynek po śmierci.
myśle że może wyglądać całkiem ładnie, tylko istnieje ryzyko, że wszystko zleje się w całość, więc może lepszy byłby jasny kolor ścian, dużo jaśniejszy od mebli lub jakiś pastelowy kolor, Flugger ma śliczne kolory farb i są całkiem niezłej jakości, na długo starczają
Może wyglądać dobrze o ile pomieszczenie jest wystarczająco duże.
-
krzychu1985
- Początkujący

wydaje mi się, że kolor powinien wyglądać dobrze, do tego dodatki i będzie w porządku
myślę, że jeśli jest tam wystarczająco dużo światła to jak najbardziej jest to dobry pomysł, może wyglądać świetnie ale jeśli nie jest go zbyt wiele to lepiej zdecydować się na beżowy po całości
może jakiś ładny odcień znajdziesz w salonie fluggera, farby są bardzo dobrej jakości, malowałam ostatnio całe mieszkanie bo już tego wymagało i jestem bardzo zadowolona 
Pokój gościnny mamy w ciemnym brązie z farb z dekolara i meble w perłowej bieli. Pokój nie jest przytłaczający.
Dla chcącego, nic trudnego 
Jeśli chodzi o brazowy kolor scian jestem absolutnie na nie
-
Ekspert_Dekoral
- Początkujący

Brąz na ścianach? Czemu nie?
Żeby nie było zbyt ciemno i ponuro, proponuję zestawić go z delikatnym, jasnym odcieniem. Takim zabiegiem zdynamizujecie wnętrze i nadacie mu charakteru. Przygotowałam dla Was kilka kompozycji kolorystycznych: kawowy welur/ koronkowy róż, sztruksowy brąz/ naturalna bawełna, sztruksowy brąz/ szyfonowy beż. Efekt? Przytulnie i z klasą! W razie wątpliwości, możecie skorzystać z naszej aplikacji Wizualizer 2.0. To bardzo przydatne narzędzie dzięki któremu w prosty sposób możesz zobaczyć jak będą wyglądały wybrane kolory z naszej palety w Twoim mieszkaniu. Wejdźcie na: http://www.dekoral.pl/wizualizer/. Powodzenia!
jak brąz to dla mnie taki bardziej kawowy łamany szarością.....
-
desinglife
- Początkujący

- Kontakt:
Ja w swoim pokoju mam brązowe ściany, biały sufit i kremowe meble. Czuje się bardzo dobrze, osobiście polecam 
-
podnosniki
- Początkujący

- Kontakt:
a może spróbujesz pomalować tylko na beż i np. biały sufit? Myślę, że w połączeniu z drewnianymi meblami da to lepszy efekt, niż gdy dodasz brąz. Taka moja opinia.
- ECORSON-Łódź
- Początkujący

- Kontakt:
Jeśli pokój jest wystarczająco oświetlony i nie jest mały, brązowy kolor będzie bardzo dobrym wyborem. Wraz z białymi lub kremowymi dodatkami może stworzyć naprawdę ciepłe i nowoczesne wnętrze. Polecamy farbę ECORSON, która będzie idealna do Twojego pokoju, dodatkowo daje efekt przyjemnego matu. Posiadamy bardzo bogatą paletę odcieni brązu: http://ecorson.pl/pl/Murillo_farba_mato ... salna.html
-
e-Rzecznik Śnieżka
- Superużytkownik

- Kontakt:
Ciemno brązowe ściany w salonie sprawdzą się we wnętrzach jasnych o dużej powierzchni. Dobrze jest także, gdy nasycone barwy ścian będą stanowić tło dla jasnych mebli. Tak zaaranżowane wnętrze będzie ciekawe, zaciszne, teatralne. Jasne meble i dodatki wyeksponowane na ciemnej ścianie stworzą niezwykle elegancki klimat w pomieszczeniu. Jeśli jednak pokój nie jest wystarczająco duży, ciemny brąz pomniejszy optycznie wnętrze i sprawi wrażenie klitki. Dodatkowo gdy wyposażeniem są ciemne meble, możemy stworzyć wrażenie nory. Przy stosowaniu ciemnej kolorystyki ścian niesłychanie ważnym elementem jest więc kontrast walorów, dlatego dla równowagi należy wprowadzić do wnętrza jasne elementy wyposażenia i dodatki. W małych pomieszczeniach lepiej jest jednak zastosować jaśniejsze odcienie brązu, ograniczając ciemne kolory do pomalowania nimi jednej ściany lub jedynie detali architektonicznych.
Pozdrawiam serdecznie,
E-rzecznik FFiL Śnieżka
Pozdrawiam serdecznie,
E-rzecznik FFiL Śnieżka