Piec kominkowy tzw."Koza" porady
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Re: Piec kominkowy tzw."Koza" porady
Prosiłbym jednak o konkretne komentarze a nie domysły , więc jak z tymi ścianami ?? bardzo się dymi przy otwieraniu drzwiczek i dokładaniu drewna ?? bo widze że koledzy mają podzielone zdanie ...
-
aseba
- Zaawansowany

Piszę jako użytkownik takiej kozy.... Założe nowy temat 
Ktoś wspomniał czy to nie obciach.... Nie uważam aby to był obciach a raczej gust każdego z nas. Mnie te piece bardzo przypadły do gustu... I w końcu zdecydowałam się kupić. Polecono mi piecyk Anduro. Nie zawiodłam się. Wygląda bardzo estetycznie w salonie. A w sklepie w którym go kupiłam - Omikron bardzo mi pomogli, wszystko wytłumaczyli, na co uważać itd. Teraz jest mi ciepło w gustownym domu 
Jaki obciach? Ja zamontowałem sobie koze, obok dwa fotele i biblioteczkę. Znajomi wpadali do mnie poczytać książki
Kupowałem na www.mojatrampolina.pl mają dobrą cene więc zostało trochę grosza na dobry ekspres do kawy 
Ta "koza" nie musi brzydko wyglądać. Jak ktoś wspomniał jest to przede wszystkim kwestia gustu. Właśnie zamierzam kupić ją i nie do końca jestem pewna, z której strony internetowej skorzystać. Kupowaliście może kozę z tego sklepu: http://sklep.kominki-vector.pl/? Byłabym wdzięczna za każdą opinię... Zainteresowała mnie ich oferta przede wszystkim ze względu na cenę i wygląd. A jak jest z jakością?
Na twoim miejscu przeczytałbym ten artykuł. Znajdziesz tam wiele cennych rad, które z pewnością przydadzą Ci się przy stawianiu takiego pieca.
Hahah... Gościu bez urazy, ale jeśli dla ciebie koza czy też piec imitujący kominek to obciach. To zainwestuj w kocioł gazowy będziesz miał nowocześnie i ekologicznie o ,,ekonomi" nie wspomnę. Do tego wprowadzi to do mieszkania niebywały klimat i wzbogaci wystrój...
Tak na poważnie jak masz kogoś kto to zrobi z głową bo idzie to ogarnąć dobrze i efektywnie. Do tego jeśli chcesz zaoszczędzić na ogrzewaniu i umiesz obsłużyć siekierę oraz nie boisz się pobrudzić rączek to chyba nie ma czego rozważać... Pozdro 
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Ogrzewanie wodne nie nadaje się do budownictwa, w jakim celu inwestować w gaz?Grbuy pisze:Hahah... Gościu bez urazy, ale jeśli dla ciebie koza czy też piec imitujący kominek to obciach. To zainwestuj w kocioł gazowy będziesz miał nowocześnie i ekologicznie o ,,ekonomi" nie wspomnę. Do tego wprowadzi to do mieszkania niebywały klimat i wzbogaci wystrój...Tak na poważnie jak masz kogoś kto to zrobi z głową bo idzie to ogarnąć dobrze i efektywnie. Do tego jeśli chcesz zaoszczędzić na ogrzewaniu i umiesz obsłużyć siekierę oraz nie boisz się pobrudzić rączek to chyba nie ma czego rozważać... Pozdro
rekuperacja od 1989r
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Nie ma żadnej ironii. Ogrzewanie wodne nie spełnia norm WT 2021 z Ep 70 , oraz nie dba o komfort latem. Zużywa powyżej 20kWh/m2 , co jest dyskwalifikacją i drogo kosztuje instalacja.Grbuy pisze:https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Ironia
,,Tak na poważnie"... To odnośnie do ,,kozy"
Wiedza to nie ironia.
rekuperacja od 1989r
[/quote]Grbuy pisze:Hahah... umiesz obsłużyć siekierę oraz nie boisz się pobrudzić rączek to chyba nie ma czego rozważać... Pozdro
Akurat na to Brzęczkowski ma dużą alergię, pracą się nie para.
Fizyki uczymy się od Brzęczkowskiego, pierwszego na świecie wynalazcy silnika grawitacyjnego (perpetuum mobile).
Tomasz, a czy ja powiedziałem że się opłaca? Napisałem gościowi że jak dla niego koza to obciach to niech podciągnie Ruski "tani" gaz i nie będzie wstydu 
Szczególnie wiedza na temat silników grawitacyjnych.Tomasz_Brzeczkowski pisze: Wiedza to nie ironia.
Jak tam Panie Brzęczkowski udało uzyskać się już lewitacje?
Fizyki uczymy się od Brzęczkowskiego, pierwszego na świecie wynalazcy silnika grawitacyjnego (perpetuum mobile).
Co do lewitacji to Mr Tomasz ma pewne pojęcie naukowo-techniczne ale brak mu sprecyzowania tej wiedzy no i dostępu do technologii.
Tą bowiem oba mocarstwa trzymają w największej tajemnicy dla siebie.
P. S.
A dla tych którzy li tylko myślą aby posiąść ten temat mają odpowiednie środki.
Tą bowiem oba mocarstwa trzymają w największej tajemnicy dla siebie.
P. S.
A dla tych którzy li tylko myślą aby posiąść ten temat mają odpowiednie środki.