tapeta do salonu
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: tapeta do salonu
Ja mam fototapetę na jednej ścianie - za telewizorem. Na fototapecie mam po prostu górski krajobraz. Reszta ścian pomalowana na stonowany kolor beżu, panele podłogowe też mam takie beżowawe (nie pamiętam nazwy "drewna") i sufit mam drewniany - ciemne/jasne deski na przemian polakierowane. Trochę trudno to sobie wyobrazić, ale generalnie mam jeszcze ciemne meble. I kolorystyka, materiały jak i ta fototapeta wyglądają dobrze razem. Ale generalnie nie dałabym na powierzchni większej niż jedna ściana tapety.
-
KamilaMeble
- Zaawansowany

- Kontakt:
Moim zdaniem tapeta w salonie wygląda dosyć tandetnie i jeżeli miałabym coś polecać to zdecydowanie inne rozwiązanie jak tynk dekoracyjny,kamień czy cegła ozdobna. To o wiele lepsze niż tapeta.
-
StanosławBorsuk
- Aktywny

Aaa moze by tak remont w stylu włoskim? Moim zdaniem można wtedy połączyć cegłę i fototapetę
Tutaj znalazłem taki artykuł: http://urzadzamy.org/116-urzadzamy/137- ... oskim.html
Na fototapety pasują mi krajobrazy albo jakieś ciekawe elementy roślinne.
-
Czternaście
- Aktywny

mi fototapeta kojarzy się trochę z pokojem młodzieżowym, a nie aranżacją salonu. może faktycznie warto postawić na coś innego. ktoś tu wspomniał wyżej o cegle dekoracyjnej - ja osobiście ją uwielbiam!
-
edek-ledek
- Aktywny

Fototapeta dobrze wkomponowana we wnętrze do dobre rozwiązanie. Sam mam duże zdjęcie na ścianie i nie uważam, że to coś złego. Z kolei cegła dekoracyjna ma swoje plusy ale to zawsze surowa cegła.Czternaście pisze:mi fototapeta kojarzy się trochę z pokojem młodzieżowym, a nie aranżacją salonu. może faktycznie warto postawić na coś innego. ktoś tu wspomniał wyżej o cegle dekoracyjnej - ja osobiście ją uwielbiam!