tapeta do salonu

Salon jest jednym z najważniejszych miejsc w mieszkaniu, to tutaj spędzamy większość czasu i przyjmujemy gości. Rady i opinie na temat urządzania salonu ? małego, dużego, z jadalnią lub bez.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

Jaki kolor tapety do jasnoszarych ścian?

Czas głosowania minął 13 maja 2015, 21:39

ta we wzorki
0
Brak głosów
biała z wytłoczonym wzorem
0
Brak głosów
fioletowa
0
Brak głosów
biała we wzorki widoczne
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

ekpola
Początkujący
Początkujący

Re: tapeta do salonu

Post autor: ekpola »

Ja mam fototapetę na jednej ścianie - za telewizorem. Na fototapecie mam po prostu górski krajobraz. Reszta ścian pomalowana na stonowany kolor beżu, panele podłogowe też mam takie beżowawe (nie pamiętam nazwy "drewna") i sufit mam drewniany - ciemne/jasne deski na przemian polakierowane. Trochę trudno to sobie wyobrazić, ale generalnie mam jeszcze ciemne meble. I kolorystyka, materiały jak i ta fototapeta wyglądają dobrze razem. Ale generalnie nie dałabym na powierzchni większej niż jedna ściana tapety.

KamilaMeble
Zaawansowany
Zaawansowany
Kontakt:

Post autor: KamilaMeble »

Moim zdaniem tapeta w salonie wygląda dosyć tandetnie i jeżeli miałabym coś polecać to zdecydowanie inne rozwiązanie jak tynk dekoracyjny,kamień czy cegła ozdobna. To o wiele lepsze niż tapeta.

StanosławBorsuk
Aktywny
Aktywny

Post autor: StanosławBorsuk »

Aaa moze by tak remont w stylu włoskim? Moim zdaniem można wtedy połączyć cegłę i fototapetę :) Tutaj znalazłem taki artykuł: http://urzadzamy.org/116-urzadzamy/137- ... oskim.html

ralphx
Aktywny
Aktywny

Post autor: ralphx »

Na fototapety pasują mi krajobrazy albo jakieś ciekawe elementy roślinne.

Czternaście
Aktywny
Aktywny

Post autor: Czternaście »

mi fototapeta kojarzy się trochę z pokojem młodzieżowym, a nie aranżacją salonu. może faktycznie warto postawić na coś innego. ktoś tu wspomniał wyżej o cegle dekoracyjnej - ja osobiście ją uwielbiam!

edek-ledek
Aktywny
Aktywny

Post autor: edek-ledek »

Czternaście pisze:mi fototapeta kojarzy się trochę z pokojem młodzieżowym, a nie aranżacją salonu. może faktycznie warto postawić na coś innego. ktoś tu wspomniał wyżej o cegle dekoracyjnej - ja osobiście ją uwielbiam!
Fototapeta dobrze wkomponowana we wnętrze do dobre rozwiązanie. Sam mam duże zdjęcie na ścianie i nie uważam, że to coś złego. Z kolei cegła dekoracyjna ma swoje plusy ale to zawsze surowa cegła.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Salon / Pokój dzienny”