Ocieplenie stropu drewnianego
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Ocieplenie stropu drewnianego
Witam.
Zaczne moze od tego ze jestem nowym użytkownikiem tego forum wiec witam Wszystkich.
Czytalem wiele wypowiedzi na temat ocieplenia stropu dachowego, duzo sie dowiedzialem ale nie wystarczajaco.
Strop od strony pokoji pokryty jest plytami GK na rusztowaniu drewnianym, natomiast od gory belki sa przykryte deskami na pioro-wpust.
Problem jaki mam do rozwiazania to jak zabezpieczyc welne przed wilgocia nie rozbierajac sufitow?
Poddasze obecnie jest nie uzytkowe ale jak zrobie ocieplenie znajdzie sie tam pokoj hobbistyczny tak wiec bedzie uzytkowe .
Pozdrawiam
Zaczne moze od tego ze jestem nowym użytkownikiem tego forum wiec witam Wszystkich.
Czytalem wiele wypowiedzi na temat ocieplenia stropu dachowego, duzo sie dowiedzialem ale nie wystarczajaco.
Strop od strony pokoji pokryty jest plytami GK na rusztowaniu drewnianym, natomiast od gory belki sa przykryte deskami na pioro-wpust.
Problem jaki mam do rozwiazania to jak zabezpieczyc welne przed wilgocia nie rozbierajac sufitow?
Poddasze obecnie jest nie uzytkowe ale jak zrobie ocieplenie znajdzie sie tam pokoj hobbistyczny tak wiec bedzie uzytkowe .
Pozdrawiam
-
KTH
Re: Ocieplenie stropu drewnianego
Nie wystarczy dużo wiedzieć, żeby być mądrym.marcing60 pisze: duzo sie dowiedzialem ale nie wystarczajaco.
Mądrość to umiejętne wykorzystywanie wiedzy i doświadczenia.
dlatego lepiej złożyć zapytanie do firm specjalizujących się w systemach ociepleń konstrukcyjnych, które po analizie dokumentacji techniczno-projektowej przedstawią prawidłowe rozwiązanie
w takim wypadku masz pewność,m iż za to co napiszą, będą ponosić odpowiedzialność
Witam, proponuję skontaktować się z firmą Cels. Ocieplali mi poddasze w starym domku. Spoko firma. Naprawdę znają się na rzeczy. Sam ich sprawdziłem i nie narzekam. Proponuję kontakt z Panem Radkiem 664-700-150 Pozdrawiam.
Darek159
Również polecam Ci kontakt z CELSem, rzetelna, solidne wykonanie. Ociepliłam u siebie i jest super - nic nie wieje, zimą cieplutko, a przy upałach chłodno. Polecam, skontaktuj się z panem Radkiem, dokładnie Ci wytłumaczy, co i jak.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
jak się nie znasz, zleć to specjalistom żeby potem nie tracić na ogrzewaniu, i zeby materiał bym trwały
-
kornel2671
- Początkujący

Dokładnie! A bardzo skutecznym materiałem jest pianka. Polecam firmę Cels, która bardzo dobrze uszczelnia, ociepla. Ocieplałem z nimi swoje poddasze i wyszło super, dokładnie, profesjonalnie, bez fuszerki.
-
Krzysiek M
- Początkujący

Tak ja również polecam piankę natryskową. Skuteczna izolacja icynene to świetny materiał na każdy strop.
też mam pianką ocieplone i bardzo dobrze to się spisuje, robili mi to panowie z cels