Co na dach ? MeyerHolsen ? Nelskamp ? Braas ? Creaton ?
Moderator: Redakcja e-dach.pl
-
Krzysztof Moska
- Początkujący

Re: Co na dach ? MeyerHolsen ? Nelskamp ? Braas ? Creaton ?
Też mam Koramic, czarną renesansową i muszę przyznać, że niewiele widziałem tak ładnych czarnych dachów :p Faktycznie o Koramicu nie piszę się za dużo, ale to chyba dobrze, broni się sama, w odróżnieniu od Creatona.
-
AndrzejKarwowski123
- Aktywny

Krzysztof Moska zawsze można zadać pytanie: broni się, czy jest tak rzadko wybierana, skoro tak mało osób o niej mówi. No akurat creaton wszystko zaprzepaszcza tym jaką daje gwarancje, dlatego wolę pewniejsze firmy, które nie oszukują.
Andrzej
Nie które firmy juz przesadzają, chcą dać dużo ale niestety byle czego i tak to potem niestety jest 
-
AndrzejKarwowski123
- Aktywny

Dużo byle czego daje gwarancja Creatona, która jest kompletnie sprzeczna z dobrem konsumenta. Nigdzie nie widziałem skarg na Koramica, Braasa, ani Holsena.
Andrzej
No właśnie o to mi chodziło
I po co to kusić długością gwarancji, a warunki już tak pięknie wtedy nie wyglądają.
ja jechałem do jednych warszawskich składów dachowych z zamiarem kupienia właśnie nelskampa, ale sprzedawca przekonał mnie do portugalki. Nie żałuję.
Ja teraz widziałem że jakaś promocja Modny Kolor 2015 sie pojawiła na stronie Braas i tam daja 15% obniżki na dachówki w czarnym kolorze 
-
AndrzejKarwowski123
- Aktywny

No kolor czarny zdobywa popularność, a taka promocja tylko przyspieszy zmianę odcieniów widzianych na dachach.
Andrzej
Oczywiście teraz grafit oraz dachówki czarne to jedne z najczęściej wybieranych, więc jak najbardzie promocja jest na plus
-
AndrzejKarwowski123
- Aktywny

No promocji już koniec, więc kto kupił ten skorzystał, a teraz pozostaje tylko czekać na coś nowego.
Andrzej
Warto zrobić wycenę u dytsrybuora Braas, bo ceny na dachówki betonowe jak widziałem na innych forach wychodza na prawdę fajnie, więc nic tylko sprawdzać ich na stronie Braas i działać 
Dachówki betonowe Celtycka/Bałtycka to bardzo ceikawe pozycje cenowo, a pomysleć, że czasami można je kupić jescze w sporych obniżkach cenowych jakie robi Braas. Celtycka od tego roku pordukowana jest róWniez w technologii trójwarstwowej CISAR
Na dachu nie ma co oszczędzać. Z doświadczenia mogę Ci polecic Meyera. Możesz też poszukać u innych producentów. Trochę taniej, a równie dobrze powinien mieć Bogen (Plano 11). Cyba, ze już spradzałeś innnych producentów i Ci nie przypasowali:)
Bogen to od prawie 10 lat właśność Koramica. Robią świetne dachówki za dobre pieniądze. Zaryzykuję, że lepszej ceramiki już się nie da znaleźć 
Oj no nie wiem, dla mnie najlepszą ceramiką może pochawlić się Braas. Szczególie, że jest najczęściej wybierany nawet wśród innych forumowiczów. Marka cieszy się zadowolonymi klientami juz od 50 lat, więc jest na czym opierać swoje opinie