Fototapety- tak czy nie?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Fototapety- tak czy nie?
Możesz wrzucić zdjęcie tego zdjęcia na szkle? z Chęcią zobaczyłabym efekt.
Ładne zdjęcie z podświetleniem za łóżkiem, nie widać w ogóle rogów ani niepotrzebnych krawędzi Dałabym jakiś fajny nadruk a potem go podświetliła. Można tak zrobić chyba?
Jak możesz sobie to jeszcze rozjaśniać albo wyciemniać to można chyba do woli zmieniać nastrój na miłe noce;)
Ładne zdjęcie z podświetleniem za łóżkiem, nie widać w ogóle rogów ani niepotrzebnych krawędzi Dałabym jakiś fajny nadruk a potem go podświetliła. Można tak zrobić chyba?
Jak możesz sobie to jeszcze rozjaśniać albo wyciemniać to można chyba do woli zmieniać nastrój na miłe noce;)
Nie. Wygląda to strasznie tandetnie - powrót do PRL-u. Kamień dekoracyjny zdecydowanie lepiej wygląda, dużo bardziej elegancko. Listello będzie pasował w punkt, szczególnie do jasnych pomieszczeń.
-
Klaudyna78
- Zainteresowany

Jak dla mnie fototapety są bardzo fajne. Moje dzieci w swoich pokojach mają.
a jak dla dzieci- to właśnie z pictory.pl taki wynalazek jak fototapeta vinylowa, bo można ą delikatnie myć, więc dłużej będzie 'jak nowa' 
Moim zdaniem fototapety są super
Ja chcę zamówić sobie fototapetę do salonu i kuchni z http://www.fotoboard.com.pl/fototapety Niedługo będę remontować mieszkanie i pomyślałam, ze ożywię trochę wnętrze za pomocą fototapety. Początkowo chciałam zamówić jakiś obraz na płótnie ale stwierdziłam, że lepsza będzie tapeta.
-
mkpainting
- Początkujący

- Kontakt:
Nie wiesz co zrobić z pustą ścianą? nie masz pomysłu na udekorowanie nudnego mieszkania a może szukasz oryginalnego prezentu na święta? Zajrzyj na stronę https://www.facebook.com/mkoralskapainting
tel: 513690226 lub 513105758
email: starish@vp.pl

tel: 513690226 lub 513105758
email: starish@vp.pl

-
KamilaMeble
- Zaawansowany

- Kontakt:
Bardzo fajny jest ten powyższy motyw miasta i również zgadzam się z tym,że warto. Może nie w każdym pokoju,ale np taki widok nad łóżkiem byłby bardzo ciekawy.
meble z dostawą do domu.
ja zdecydowanie jestem za obrazami aniżeli fototapetami. Łatwiej zmienić, mniej się nudzą no i zajmują mniej miejsca na scianie.
- albercikem
- Zainteresowany

Widziałem ostatnio fototapetę...chociaż chyba nie można tego tak nazwać bo nie miała na sobie zdjęcia a zadrukowana była geometrycznymi wzorami, bardzo fajny efekt dawała.
Nie wiem jak długo wytrzymałbym z wzorem geometrycznym na całej ścianie
to musi być bardzo męczące
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Mi się podoba coś ala miasto nocą, najlepiej podświetlone ledami.
-
biedronka22
- Początkujący

Ja strasznie byłąm napalona na fototapety. Ale ostatnio moi znajomi sobie zrobili i... wygląda to okropnie kiczowato. Naprawdę trzeba dobrze dobrać tapetę do wnętrza żeby to fajnie wyglądało
-
Ekspert Sztukaterii WMB
- Aktywny

Ciekawą i oryginalną odpowiedzią na fototapety jest sztukateria wewnętrzna. Panele dekoracyjne 3D w niebanalny sposób ożywią ścianę i nadadzą pomieszczenie indywidualnego charakteru 
Dużą zaletą paneli 3D jest nietuzinkowa rzeźba, lekkość i trwałość oraz możliwość malowania dzięki czemu wpisanie się w całą kolorystykę nie będzie problemem
Pasują zarówno do nowoczesnych i klasycznych wnętrz

Dużą zaletą paneli 3D jest nietuzinkowa rzeźba, lekkość i trwałość oraz możliwość malowania dzięki czemu wpisanie się w całą kolorystykę nie będzie problemem

Też kocham góry, ale jeśli decydowałbym się na taką fototapete to chyba tylko w sypialni
Ja nie jestem przekonany do fototapet. W dzieciństwie była taka w pokoju i od tej pory kojarzy mi się to z minionym ustrojem. A to nie są zbyt dobre skojarzenia.
Aczkolwiek ogólnie lubię tapety, szczególnie takie z wyrazistym wzorem, tylko wiadomo, że jest to raczej rozwiązanie na jedną ścianę, a nie na cały pokój. Ostatnio na przykład wpadła mi i żonie w oko taka: http://53dekoracje.pl/pl/p/Portofino-Pa ... 05032/2122 w lamparcie cętki.
Myślimy czy nie kupić takiej do sypialni na ścianę za łóżkiem, tylko pytanie, czy nie trzeba by było reszty ścian przemalować, bo na razie są czerwone, a więc kolor mocny i w takim połączeniu też byłoby trochę kiczowato. Ale gdyby dać jakiś ecru lub jasny pomarańcz to już mogłoby to wglądać ciekawie.
Aczkolwiek ogólnie lubię tapety, szczególnie takie z wyrazistym wzorem, tylko wiadomo, że jest to raczej rozwiązanie na jedną ścianę, a nie na cały pokój. Ostatnio na przykład wpadła mi i żonie w oko taka: http://53dekoracje.pl/pl/p/Portofino-Pa ... 05032/2122 w lamparcie cętki.
Myślimy czy nie kupić takiej do sypialni na ścianę za łóżkiem, tylko pytanie, czy nie trzeba by było reszty ścian przemalować, bo na razie są czerwone, a więc kolor mocny i w takim połączeniu też byłoby trochę kiczowato. Ale gdyby dać jakiś ecru lub jasny pomarańcz to już mogłoby to wglądać ciekawie.