Montaż klimatyzacji Warszawa
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Montaż klimatyzacji Warszawa
Podsunie ktoś z firmy z Warszawy montujące klimatyzatory ? Interesuje mnie montaż klimatyzatora ściennego do domu jednorodzinnego dwupiętrowego. Mile widziane też jakieś doradztwo w sprawie doboru urządzenia.
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Re: Montaż klimatyzacji Warszawa
Trzeba pamiętać, że konieczna jest wentylacja mechaniczna najlepiej z odzyskiem ciepłą. Klimatyzacja bez wentylacji to choroby.majster47 pisze:Podsunie ktoś z firmy z Warszawy montujące klimatyzatory ? Interesuje mnie montaż klimatyzatora ściennego do domu jednorodzinnego dwupiętrowego. Mile widziane też jakieś doradztwo w sprawie doboru urządzenia.
Proponuję zainteresować się urządzeniami Daikin. Gdybym zakładał klimę u siebie to prawdopodobnie właśnie to.
Gdy nie ma wentylacji to i bez klimatyzacji są choroby.Tomasz_Brzeczkowski pisze:Klimatyzacja bez wentylacji to choroby.
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Tylko, że latem bez klimatyzacji są otwarte okna. A ja spotkałem takich głupków co splity pomontowali tam gdzie była wentylacja grawitacyjna.-_- greg pisze:Proponuję zainteresować się urządzeniami Daikin. Gdybym zakładał klimę u siebie to prawdopodobnie właśnie to.
Gdy nie ma wentylacji to i bez klimatyzacji są choroby.Tomasz_Brzeczkowski pisze:Klimatyzacja bez wentylacji to choroby.
Przy schłodzonym powietrzu nie ma wtedy wymiany. Dlatego doradzam inwestorowi uważać na głupków, może gdzieś jeszcze grasują.
-
jolkajolantakram
- Początkujący

my w starym mieszkaniu mieliśmy klimę. No ale niestety dla mnie było to mordercze bo różnica temperatur była dla mnie nie do przeskoczenia;/
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Przecież temperaturę się ustawia, można 25 a nie 19. Poza tym jak wyprowadzić wilgoć w upały z mieszkania?jolkajolantakram pisze:my w starym mieszkaniu mieliśmy klimę. No ale niestety dla mnie było to mordercze bo różnica temperatur była dla mnie nie do przeskoczenia;/
No właśnie też kiedyś popełniałem ten błąd, że ustawiałem klimatyzację na 20 stopni nawet w bardzo upalne dni i te zmiany temperatur powodowały nawet choroby. Kiedyś serwisant z www.firmamtm.pl tam gdzie ją zamówiłem, zwrócił mi uwagę na to, że różnica między temperaturą otoczenia i wnętrza powinna wynosić nie więcej niż 6 stopni. Tak samo w aucie. A chorób nie będzie, jak się będzie o klimę dbać i ją czyścić.
Mam w domu zamontowaną klimatyzację i jestem z niej bardzo zadowolony. Wszystko wykonała ekipa ze sklepu Klimatplus, gdzie zamawiałem urządzenie. Wszystko działa bardzo sprawnie:)
Jeżeli chodzi o montaż profesjonalny to również polecam firmę Klimatplus. Jak czujesz się na siłach to możesz sam spróbować zmontować taką klimatyzację, tu masz artykuł z praktycznymi poradami. Pozdrawiam i życzę chłodnego wypoczynku w te ciepłe dni.
Wszędzie Ci to zrobią.
Klimatyzator ma być przede wszystkim dobrany do wielkości pomieszczeń. I musi być tych klimatyzatorów odpowiednia ilość, więc zadaniem firmy jest dobór odpowiednich urządzeń. Ja mam od roku montowaną klimatyzację od formy YogiCo z Ząbek. Dom ma 120 metrów, jest parterowy. Temperatura latem 22 stopnie, bardzo przyjemna
Zimą 23-24.
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Jaka wentylacja? Jakie zużycie?seboo85 pisze:Klimatyzator ma być przede wszystkim dobrany do wielkości pomieszczeń. I musi być tych klimatyzatorów odpowiednia ilość, więc zadaniem firmy jest dobór odpowiednich urządzeń. Ja mam od roku montowaną klimatyzację od formy YogiCo z Ząbek. Dom ma 120 metrów, jest parterowy. Temperatura latem 22 stopnie, bardzo przyjemnaZimą 23-24.
rekuperacja od 1989r
Noooo i przede wszystkim ile tych klimatyzatorów ci dobrali 
Firma Ogólnobudowlana K-BOLBUD Bolesław Wujczyk
Żory - śląskie
Żory - śląskie
-
rutinoskorbin
- Początkujący

Polecam jedną Warszawską firmę.
Zajmują się montażem klimatyzacji w systemie split i multisplit w Warszawie.
Pozdrawiam
Zajmują się montażem klimatyzacji w systemie split i multisplit w Warszawie.
Pozdrawiam
Czy możecie mi powiedzieć czy taka centrala wentylacyjna z wymiennikiem krzyżowym będzie odpowiednia do domu. Zależy mi na tym, żeby latem też w miarę chłodziło. Nigdy nie miałem do czynienia z wentylacją, a tym bardziej z jakąś firmą z Warszawy, która podjęłaby się montażu.