ankawro pisze:Myślę, że jasna aranżacja w całości. Warto pomyśleć o jasnej wykładzinie dywanowej, według mnie nadaje przytulności pomieszczeniu. Może stylowe lustro naprzeciwko okna?
Duży, ale ciemny pokój
Re: Duży, ale ciemny pokój
`Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.`
Darek82, jak dla mnie ta aranżacja jest koszmarna 
Dom w formie fabryki to ogromny zgrzyt.....jeszcze w sklepie, akwiarni czy w biurze by uszło....ale w domu za ciemno, chłodno i zbyt agresywnie.
Dom w formie fabryki to ogromny zgrzyt.....jeszcze w sklepie, akwiarni czy w biurze by uszło....ale w domu za ciemno, chłodno i zbyt agresywnie.
`Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat oraz ludzka głupota, choć nie jestem pewien co do tej pierwszej.`
Wow, jak to wygląda, takie cudo?
Dobrym pomysłem jest zastosowanie zywych barw na ścianach i kolorowe dodatki. Kolory zawsze optycznie zmniejszają przestrzeń. Poszukaj też inspiracji w internecie! Ja znalazłam taki artykuł: http://www.terazdom.info/PL-H62/aktualn ... -domu.html ciekawy
może Ci się przyda 
warto powiesić w oknie ładne i jasne firanki, np. firany panelowe. u mnie świetnie się sprawdziły. wnętrze od razu stało się bardziej przytulne.
Czy ktoś w tak małych przestrzeniach stosował już sufit napinany? znalazłem takie oto zdjęcie na FB w polecanych. Słyszałem, zę są takie sufty z tego rodzaju które świecą w całości bo są półprzepuszczalne czy cuś. Ktoś się orientuje? Do niewielkiego pokoju pasowałoby rewelacyjnie, zwłaszcza, że ponoć powiększa to przestrzeń. Ogólnie to sronka nazywała się odlotowe wnętrza http://odlotowewnetrze.pl/portfolio/suf ... trze-nr-5/

-
TomaszDomasz
- Zainteresowany

Ale czy możesz takie coś zamontować na mniejszym stelażu? wie, że z napinanymi zazwyczaj jest mniej roboty i brudzenia ale nie wiem czy dadzą Ci takie profile.Czy ktoś w tak małych przestrzeniach stosował już sufit napinany? znalazłem takie oto zdjęcie na FB w polecanych. Słyszałem, zę są takie sufty z tego rodzaju które świecą w całości bo są półprzepuszczalne czy cuś. Ktoś się orientuje? Do niewielkiego pokoju pasowałoby rewelacyjnie, zwłaszcza, że ponoć powiększa to przestrzeń. Ogólnie to sronka nazywała się odlotowe wnętrza http://odlotowewnetrze.pl/portfolio/suf ... trze-nr-5/
Rozumiem, że DPS to jakieś studio?
-
BarbaraAndrecka
- Początkujący

Musisz rozjaśnić pokój, powiesić na ścianie duże lustra, które optycznie powiększą jeszcze ten pokój
Ja inspirowałam się i kupowałam tez meble i dodatki na stronie www.impresje24.pl To chyba najlepsza stronka z tak dobrymi meblami, chodzi o jakość i wygląd oczywiście.
ja bym wybrała mimo wszystko jasny odcień i skoro miejsca jest dużo, to może jakaś fototapeta? Sama się nie odważyłąm na tapetę, a farby mogę polecić ecorsona, mają też duży wybór tynków strukturalnych jak ktoś lubi, też fajnie się prezezntuje i ożywia pokój http://ecorson.pl/pl/farby_do_wnetrz.html
Ja bym wam radził pomalować go na jakiś ciepły kolor, np. cytrynowy. Mam taki pokój i świetnie się w nim czuję. Do tego można dobrać jakieś pogodne zdjęcia/obrazy na ścianę.
Faktycznie jasne barwy ścian mogą sporo zmienić, do tego np. jeszcze tanie firany najlepiej śnieżnobiałe i pokój znacznie się rozjaśni, a do tego będzie w nim bardzo przytulnie.
-
wari-at789
- Początkujący

ja nie mam firan tylko rolety i mi taki styl pasuje. dajcie spokoj samo mycie okien to mordęga, a jeszcze do tego wieszanie zasłonek czy firanek w kwiatki czy kropeczki to już droga przez mękę.
-
jarzabekart
- Zainteresowany

Nie muszą być w kropeczki czy kwiatki. Można kupić bardzo eleganckie zasłony i firany, które świetnie będą pasować do wnętrza.
- janbudowniczy
- Początkujący

Może niekoniecznie kolor ciemny jest dobrym rozwiązaniem. Proponowałbym aranżacje meblem. i podzielić pokój na dwa kolory - ciemny i jasny.
Zgadzam się, takie rozwiązanie może dac ciekawy efekt