Jaki kolor ścian i dodatki ?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
maryska_projektuje
- Początkujący

- Kontakt:
Re: Jaki kolor ścian i dodatki ?
lozka mozesz zobaczyc w ikei. a kolor na sciane skoro podobaja ci sie pastelowe to daj niebieski pastelowy na druga gdzie szafa ciemniejszy niebieski bardzo ladnie to wyglada wiem poniewaz moja kuzynka zrobila tak u swojego synka
tez ma na jasna sciane naklejona naklejke
http://sweethomesklepik.pl/pl/c/NAKLEJKI/64 stad mozesz sobie wybrac pod upodobania dziecka
a jesli chodzi o lampe to ladnie u dzieci wygladaja abazury kolorowe z roznymi postaciami http://sweethomesklepik.pl/pl/c/ABAZURY-DZIECIECE/60 do koloru do wyboru
mam nadzieje ze pomoglam 
ja bym do tego widziała jakiś mocniejsze kolory ścian i dodatków, fiolet coś w ten deseń
Jeśli chcesz pokój w stylu amerykańskim to polecam sobie pościągać kilka pomysłów od amerykańskich vlogerek z YouTuba. Wpisujesz "room tour" i masz bardzo ciekawe pomysły zarózno na kolory jak i na dodatki do pokoju wprost zza oceanu. 
Someone call the doctor.
-
belfast_trespas
- Początkujący

do pokoju dziecięcego koniecznie wykładzina z ulicami! To jest niezbędne!
- muffin_girl
- Początkujący

Bardzo fajnie w pokoju dziecięcym wyglądają jasne kolory i np na jednej ścianie wymalowane ogromne drzewo, na którym dzieciaki mogą dobijać swoje łapki i każdy kto do nich przyjdzie może zostawić swój ślad
wystarczą zwykłe akrylówki np z http://www.wime-art.pl/talens/farby,akrylowe i efekt jest super, a w dodatku wszyscy sie przy tym doskonale bawią!

Witajcie.
Dla młodszych dzieci proponujemy na ścianę kolorowe fototapety, a gdy zależy wam na zabezpieczeniu ścian to polecamy fotonaklejki po których wasze pociechy będą mogły do woli rysować i malować nie nie niszcząc ścian. Takie naklejki można zamówić jako zwykłe kontury bajkowych postaci, lub pełno kolorowe rysunki którymi można oznaczyć miejsca dla poszczególnych dzieci gdy ma się ich więcej.
Jest to wspaniała nauka dla takiego dziecka
Zapraszamy na www.fotnart.pl by nie tylko zrealizować swoje pomysły ale i bezpośrednio skonsultować się z naszymi doradcami i grafikami.
Zapraszamy.
Fot and art jak rock and roll analogia w pisowni całkiem zamierzona
Własny styl, jedyny i niepowtarzalny.
Własny styl, jedyny i niepowtarzalny.
Mi podobają się kolory jasne i ciepłe np lilia i jasny rózowy dla dziewczynki.
Kojot
Bardzo fajnie wygląda połączenie beżu z brązem, nawet do pokoju dziecięcego. Co do dodatków to według mnie bardzo fajnie wygląda graffiti na ścianie. Wystarczy popytać się po znajomych i znajdziesz kogoś kto zrobi Ci arcydzieło na ścianie nie wołając ogromnej kasy.
Polecam sklep papillon-shop.pl, mają tam śliczne pościele i dodatki np. podusie, dużo pasteli, naturalne tkaniny, robią też wiele rzeczy na wymiar. Takie szczegóły nadają wnętrzu charakteru, można np. skompletować pościel i kilka poduszek z tego samego materiału, my tak zrobiliśmy urządzając pokój dla synka w stylu marynarskim.
-
kruchezjabłkami
- Aktywny

Zawsze można połączyć biel lub delikatny beż / szarość z kolorowymi dodatkami, np. fajną kolorową lampą czy narzutką na łóżko.
-
kurczefelek
- Zainteresowany

No tak, takich kolorowych dodatków do dziecięcych pokoi jest teraz mnóstwo, choćby właśnie bardzo fajne http://www.lampsandco.pl/ 

Śliczna ta lampa! Zazwyczaj oświetlenie do pokoju dziecięcego jest kiczowate, a ta jest moim zdaniem w naprawdę dobrym guście.
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

A ja myślę że najodpowiedniejszym kolorem jest zieleń, taka jasna i żywa, można dla kontrastu z innym kolorem zrobić.
bardzo ładne pastelowe kolory farb ma flugger i do pokoi dziecięcych świetnie się nadają, bo nie zawierają szkodliwych substancji i nie śmierdzą po pomalowaniu 
-
kruchezjabłkami
- Aktywny

Zgadzam się z opinią, że lampy od Lamps&Co są naprawdę gustowne
Wyglądają super i są przy tym bardzo dobrej jakości, tak więc naprawdę warto się nimi zainteresować
[/url]