Portal o łazienkach - pomysły aranżacyjne i porady
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
Beatao1985
Re: portal o łazienkach - pomysły aranżacycjne i porady
chyba że użyjesz preparatu hydrofobowego i problemu z grzybieniem i gniciem drewna znika
http://hadwao.net/produkt/drewno/
http://hadwao.net/produkt/drewno/
Problem z grzybami bardzo często występuje w łazienkach, szczególnie tych drewnianych. Polecam różne impregnaty i odpowiednią przewiewność łazienki, jak wiemy grzyby nienawidzą świeżego powietrza.
-
joan_pepper
- Początkujący

słuchajcie jeśli idzie o grzyby to zabić je jest prosto chociażby jakimś wybielaczem chlorowym , efekt murowany , ale wtedy na bank będą wracać bo razem z grzybami zwalczamy też bakterie np mlekowe które są ich naturalnym wrogiem , dobrze na oczyszczone powierzchnie stosować zawiesiny "dobrych" bakterii w sprayu dostepnych komercyjnie , będą same zwalczać grzyby , polecam gorąco
buduj nie drogo ale z pomysłem:)
-
król-norbert12
- Zainteresowany

Wie ktoś jak się pozbyć grzyba, jakie preparaty?? Tylko sprawdzone.
jest masa blogow o aranzacjach, wystarczy tylko poszukac - to nie jest trudne 
Aranżacje najlepiej zacząć od sprzętu, pralka pod wymiar, ew. suszarka. Polecam dobrą stronkę electro.pl fajny wybór tego i można wymiary sprzętu dopasować.
Pomysły i inspiracjemy w jakimś filmie widzieliśmy taką super kabinę prysznicową i postanowiliśmy że zrobimy sobie taką samą. Tylko u nas pomysł był na taki wolnostojący szklany kubik w łazience. Skontakowwaliśmy się z taką firmą vetro która robiła u bratowej szklane panele w kuchni no i czekamy na pomiary no i chcemy ustalić jakiś plan działań:)
Tylko wariaci są coś warci.
wiem ze porady i artykuły można znaleźć na lazienkaplus - całkiem fajnie są napisane i są rzeczowe....także jest to nie tylko dobrze wyposażony sklep internetowy;)
Ostatnio u znajomego widziałem ciekawie zrobiony prysznic w łazience. Generalnie cała łazienka w gresie, przy jednej ze ścian zaś zrobione (z innego koloru) koło, z kratką ściekową w centralnym punkcie. Oczywiście koło z lekkim spadem, a dokładnie nad nim okrągła zasłonka i prysznic. Bez brodzika, bez oddzielania murkiem czy jakąkolwiek inną barierą - tylko zasłonka i wyróżniający się inny kolor płytki.
Czy spotkaliście się z takim rozwiązaniem? Istnieje obawa, że płytki zniszczą się przy stałym kontakcie z wodą?
Czy spotkaliście się z takim rozwiązaniem? Istnieje obawa, że płytki zniszczą się przy stałym kontakcie z wodą?
Dziękuję za uwagę!
Ciekawym pomysłem do łazienki okazały się lustra z oświetleniem ledowym.
Z czystym serwem polecam firmę http://www.lustraledowe.pl
Zakupiliśmy już u nich 2 lustra. Efekt jest piorunujący!! dlatego polecam. Idelanie nadaje się do doświetlenia łazienki,
Z czystym serwem polecam firmę http://www.lustraledowe.pl
Zakupiliśmy już u nich 2 lustra. Efekt jest piorunujący!! dlatego polecam. Idelanie nadaje się do doświetlenia łazienki,
Wow, takie lustra naprawde robia wrazenie 
Lustra, jeśli je odpowiednio zastosujemy - mogą fajnie powiększyć optyczną wielkość łazienki. Tym bardziej, jeśli odpowiednie światło uzupełnimy np. ładnymi dekorami i kolorystycznie dobranymi płytkami.
Dziękuję za uwagę!
Ja widziałem bardzo pomocne pomysły na aranżacje łazienki na lazienkaplus.pl - no a że to sklep to od razu można dobrać odpowiednią armaturę/ceramikę. Generalnie łazienke warto dobrze przemyśłeć bo to nie lada problem może być!
-
BarbaraAndrecka
- Początkujący

Ja również mam w łazience meble drewniane, białe. Oczywiście profesjonalne, mega nowoczesne i kupione na www.impresje24.pl Nie ma to jak wejść do stylowej łazienki i się wykąpać. Dokupiłam też sobie stylowe lampiony, również białe.
potwierdzam słowa Mironka - też swojego czasu trafiłem na lazienkaplus i mieli tam całkiem fajne pomysły i myślę ze dla każdego człowieka a nie tylko z wyższej półki! warto szukać!