Oświetlenie podszafkowe w kuchni
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Oświetlenie podszafkowe w kuchni
Halogeny ok, ale sam mam taśmy ledowe jak większość tu i nie narzekam.
Ja mam halogeny i bardzo sobie chwalę, świetnie doświetlają blaty i stanowią fajny akcent w kuchni. Polecam wszystkim serdecznie.
Mam i polecam. Świeci się u mnie przez całą noc, więc nie ma problemu z zapalaniem światła gdy zechce się w nocy coś przekąsić
W ogóle z takim światłem kuchnia wygląda jakoś ładniej.
Tutaj wystarczy tylko dobrać dobrej jakości halogeny o odpowiedniej mocy i naprawdę nie bezie żądnego problemu z tym aby światło w kuchni paliło się pod szafkami cala noc,pobór prądy niewielki,żarówki Led słyną przecież z oszczędności,możecie znaleźć je u nas:)
Tutaj https://brilum24.pl/Oprawy-domowe-LED można znalezc bardzo duzy wybór fajnych opraw
LEDowych. Ja kupowalam niedawno te podszafkowe swietnie się prezentują w kuchni, mysle,że
każdy by był z nich zadowolony.
LEDowych. Ja kupowalam niedawno te podszafkowe swietnie się prezentują w kuchni, mysle,że
każdy by był z nich zadowolony.
A ja mam LEDy w ramach oświetlenia podszafkowego. Kilka osób już mi mówiło,że to fajna sprawa i
w końcu się przekonałam i zdecydowałam. Oprawy kupiłam w https://brilum24.pl/Oprawy-podszafkowe-LED, sprawdzony dostawca, któremu można zaufac.
w końcu się przekonałam i zdecydowałam. Oprawy kupiłam w https://brilum24.pl/Oprawy-podszafkowe-LED, sprawdzony dostawca, któremu można zaufac.
teraz już nie montuje się lampek halogenowych pod szafkami. Kiedyś to było modne. Teraz się zastępuje tego typu oświetlenie paskami ledowymi. Jest to na pewno rozwiązanie energooszczędne bo zależy od taśmy ale na pewno pobiera mniej energii niż takie tradycyjne halogeny co kiedyś się montowało. A światło jest bardziej rozproszone niż przy halogenach.
-
LampyHiszpanskie
- Zainteresowany

Ależ dlaczego nie? Jeżeli ktoś ma ochotę właśnie w taki sposób urządzić swoją kuchnię i wykonać oświetlenie,to jak najbardziej warto. Teraz modne są taśmy led montowane bezpośrednio w szafkach,co daje nam znakomity efekt.
Według mnie oświetlenie szafek kuchennych będzie jak najbardziej dobrym pomysłem, daj znać jak sobie z tym poradziłeś i koniecznie podziel się z nami zdjęciem efektu końcowego!
Ogólnie uważam, że kuchnia jest bardzo wymagającym pomieszczeniem jeśli chodzi o dobór oświetlenia. W mojej kuchni oprócz lampy sufitowej, zdecydowaliśmy się z mężem także na kinkiety, które efektownie oświetlają każdy kuchenny kąt
Wszystkie lampy zamawialiśmy przez internet, w e-sklepie MagiaSwiatel.pl, bo zależało nam na dobrej jakości i korzystnej cenie.
Ogólnie uważam, że kuchnia jest bardzo wymagającym pomieszczeniem jeśli chodzi o dobór oświetlenia. W mojej kuchni oprócz lampy sufitowej, zdecydowaliśmy się z mężem także na kinkiety, które efektownie oświetlają każdy kuchenny kąt
-
Mezoko_com
- Aktywny

Takie oświetlenie podszafkowe można zrobić jak opisane jest powyżej,czyli za pomocą taśm led lub specjalnych profili,w praktyce zapewni optymalne źródło światła i bezie ekonomiczne w obsłudze.
Też mam takie halogenowe zamontowane około 6 lat temu. Świeci i wygląda fajnie spod szafek, ale też chcę zmienić na ledowe i zastanawiam się czy można wykorzystać transformator ten od halogenów?
Wszystko tak na dobrą sprawę zależy od mocy ledów na jakie się zdecydujesz, jeżeli będzie zbyt wysoka to transpormator od halogenów może okazać się niewystarczający, podaj więcej szczegółów i chętnie pomożemy, doradzimy na forum.
Ja mam w kuchni oświetlenie ledowe activejet pod szafkami, a dodatkowo lampki również ledowe nad szafkami i wiszącą lampę nad stołem, który również jest w kuchni. Światła jest dużo, a każde włączone osobno daje inny efekt. Właściwie samo ledowe, pod szafkowe daje dużo światła.
-
janwolski.80
- Początkujący

najlepsze i zarazem najładniejsze będzie oświetlenie typu LED i właśnie na takie polecam się zdecydować.
Ciekawym, estetycznym i funkcjonalnym uzupełnieniem wiszących mebli kuchennych będzie wieńcowy profil GLAX. Nie dość, że zapewnia dodatkowe oświetlenie, to na dodatek jego ergonomiczny kształt umożliwia otwieranie drzwiczek meblowych od dołu, eliminując konieczność stosowania uchwytów. W ten sposób dodatkowo możemy wyeksponować piękno eleganckiego frontu. Profil nabijany jest na płytę meblową, więc nie wymaga dodatkowego frezowania.