SKAM-P Premium SEKOM - polecam

Informacje na temat instalacji grzewczych, ogrzewania domu, kotłów CO. Dowiedz się jak ogrzać mieszkanie i jakie wybrać instalacje grzewcze aby rachunki nas nie zaskoczyły.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

Awatar użytkownika
karoka65
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

Re: SKAM-P Premium SEKOM - polecam

Post autor: karoka65 »

Jarecki79 pisze:Tak, tak oczywiście i właśnie z tych powodów tak zachwalasz nową pelletową rakietę (pochodziła 3lata?) i zmiany w rakiecie węglowej wpływające na parametry pracy (pracują jakieś >3lat?, czy Twój pierwszy beta-tester dopiero podłączył?). Z tych samych powodów oferujesz rakiety >25kW bez badań....

powiem Ci w tajemnicy,że ten mały palnik to już starszy zaawansowany pomysł, baaa od producenta, którego palniki oferujesz w rakietach....

Prawdziwy problem w tym,że nikt Cię wcześniej nie informował i nie wyszła ta informacja od tego innego producenta prawda?

Zastanawiam się po co Ci inne wyroby w ofercie oprócz tego jedynie słusznego, tam nie krytykujesz a pozostałe obsmarowujesz od góry do dołu.
Ta nowa pelletowa "rakieta" ma aktualne badania w V-ej najwyższej klasie wg. normy 2012.
Nic mi w tajemnicy nie powiesz bo o tym nowym palniku wiedziałem już w zeszłym roku a wiem i jeszcze o innym który pewnie niedługo będzie okrzyknięty następną nowością, musisz poszperać :)
Ja nie krytykuję co zaznaczyłem wyżej ale w Ciebie od razu piorun strzelił bo jak ktoś śmiał coś napisać w wątku o Twoim kotle, nie.
Sprzedaję Skamy 4-ty rok ale przesadzasz czasami w marketingu.
Tylko tyle.

Awatar użytkownika
Jarecki79
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: Jarecki79 »

Wszystko kiedyś debiutuje, taka kolej rzeczy a później jest weryfikowane przez rynek

Wiktor83, na priva odpisałem, jakby co, to pisz na podanego maila.

zawijan
1 - ostrzeżenie!

Post autor: zawijan »

karoka65 pisze:Dla mnie to nowe cudeńko to tak jakby starego Brucera w połowie uchlastał :)
Co do nowych rzeczy to niech sami nałapią betatesterów, już o takich cudach techniki czytałem i zarówno jak i producent Skama ( jarecki79 ) tak i zachwalający Suspenser słyszeli o od konstruktorów z Zabrza jakim to cudem jest palnik Brucer, dzisiaj już cicho sza i jest problem żeby dokupić do niego części zamienne.
A co Ty masz do BRUCERa?
Brucery pracują od sezonu 2007/2008, w sumie w ilości kilkunastu tysięcy sztuk, nie sprawiając specjalnie wielkich problemów. Z różnych powodów, o których może niedługo napiszę, rozwój BRUCERa poszedł wielotorowo i szereg dzisiejszych palników żeliwnych to "potomstwo" BRUCERa właśnie.
Naszym, znaczy zawijanów, potomkiem jest BURNER-S z jego najnowszą wersją BURNER-SM. Kotły z tymi palnikami posiadają certyfikaty europejskie, wydane przez uznawane w Europie instytuty.

A te kotły, które Ty sprzedajesz, to jakie mają w ogromnej większości palniki? Czy aby nie potomstwo BRUCERa właśnie? Choć bez żadnych wiarygodnych badań i certyfikatów.

Podsumowując:
Ten "cud techniki", jak próbujesz żartobliwie go zdyskredytować, akurat sprawdził się na rynku.

SUSPENSER
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

Post autor: SUSPENSER »

karoka65 pisze:Dla mnie to nowe cudeńko to tak jakby starego Brucera w połowie uchlastał :)
Co do nowych rzeczy to niech sami nałapią betatesterów, już o takich cudach techniki czytałem i zarówno jak i producent Skama ( jarecki79 ) tak i zachwalający Suspenser słyszeli o od konstruktorów z Zabrza jakim to cudem jest palnik Brucer, dzisiaj już cicho sza i jest problem żeby dokupić do niego części zamienne.
Skoro do mnie "pijesz" napisz gdzie zachwalam ten nowy palnik żeliwny - możesz wkleić link ...

Awatar użytkownika
karoka65
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

zawijan pisze:
A co Ty masz do BRUCERa?
Brucery pracują od sezonu 2007/2008, w sumie w ilości kilkunastu tysięcy sztuk, nie sprawiając specjalnie wielkich problemów. Z różnych powodów, o których może niedługo napiszę, rozwój BRUCERa poszedł wielotorowo i szereg dzisiejszych palników żeliwnych to "potomstwo" BRUCERa właśnie.
Naszym, znaczy zawijanów, potomkiem jest BURNER-S z jego najnowszą wersją BURNER-SM. Kotły z tymi palnikami posiadają certyfikaty europejskie, wydane przez uznawane w Europie instytuty.

A te kotły, które Ty sprzedajesz, to jakie mają w ogromnej większości palniki? Czy aby nie potomstwo BRUCERa właśnie? Choć bez żadnych wiarygodnych badań i certyfikatów.

Podsumowując:
Ten "cud techniki", jak próbujesz żartobliwie go zdyskredytować, akurat sprawdził się na rynku.
To dlaczego mości kalinosiu poprawiałeś to cudo skoro takie cacy ?
Dlaczego do tego cuda nie idzie nawet kupić korony spalającej, jakiś prywaciarz to odlewa.
Certyfikat z Brna na Twojego nowego kloca to certyfikaty europejskie ?
Dla kogo ten kocioł zrobiłeś ? bo na pewno nie do domów jednorodzinnych.
Czy coś czego akurat Ty nie podpisałeś to musi być niewiarygodne ?
Widzisz żeby wejść na rynek czeski musieliście zrobić badania w czechach i nic poza tym zawijanie.
Kasa, kasa :)
Następny pewnie będzie Burner-Sm Turbo Power max :) w kotle 50kW żeby sięgnąć 5-tą klasę ale Ty będziesz wmawiał ludziom że to kocioł 15kW :)

zawijan
1 - ostrzeżenie!

karoka65 pisze:
zawijan pisze:
karoka65 pisze:Dla mnie to nowe cudeńko to tak jakby starego Brucera w
To dlaczego mości kalinosiu poprawiałeś to cudo skoro takie cacy ?
Dlaczego do tego cuda nie idzie nawet kupić korony spalającej, jakiś prywaciarz to odlewa.
Certyfikat z Brna na Twojego nowego kloca to certyfikaty europejskie ?
Dla kogo ten kocioł zrobiłeś ? bo na pewno nie do domów jednorodzinnych.
Czy coś czego akurat Ty nie podpisałeś to musi być niewiarygodne ?
Widzisz żeby wejść na rynek czeski musieliście zrobić badania w czechach i nic poza tym zawijanie.
Kasa, kasa :)
Następny pewnie będzie Burner-Sm Turbo Power max :) w kotle 50kW żeby sięgnąć 5-tą klasę ale Ty będziesz wmawiał ludziom że to kocioł 15kW :)
Ośmieszasz się facet...

1. Każdy produkt się poprawia. Na tym polega rozwój.

2. Wszyscy, którzy kupili kotły OGNIWO EKO z Biecza z palnikiem BRUCER mogą bez problemów kupić w Ogniwie Biecz każdą część Brucera, lub cały Brucer, jakiej będą potrzebować - tyle, że jak dotąd nie potrzebują.

3. A dla Ciebie instytut z Brna to nie jest instytut europejski? A co? Może ta szemrana firma, która podobno badała niektóre sprzedawane przez Ciebie kotły, której to wyniki badań nawet wstydzicie się pokazać, jest instytutem europejskim?

4. Od czerwca/lipca OGNIWO EKO PlusM będzie sprzedawane na rynek polski. Jak go zobaczysz, to będziesz mógł o nim pisać. Na razie nie widziałeś i piszesz bzdety.

Awatar użytkownika
karoka65
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

zawijan pisze:
karoka65 pisze:
zawijan pisze: Ośmieszasz się facet...

1. Każdy produkt się poprawia. Na tym polega rozwój.

2. Wszyscy, którzy kupili kotły OGNIWO EKO z Biecza z palnikiem BRUCER mogą bez problemów kupić w Ogniwie Biecz każdą część Brucera, lub cały Brucer, jakiej będą potrzebować - tyle, że jak dotąd nie potrzebują.

3. A dla Ciebie instytut z Brna to nie jest instytut europejski? A co? Może ta szemrana firma, która podobno badała niektóre sprzedawane przez Ciebie kotły, której to wyniki badań nawet wstydzicie się pokazać, jest instytutem europejskim?

4. Od czerwca/lipca OGNIWO EKO PlusM będzie sprzedawane na rynek polski. Jak go zobaczysz, to będziesz mógł o nim pisać. Na razie nie widziałeś i piszesz bzdety.
Ośmiesza to się mości kalinosiu facet z tytułem doktorskim uznanego Instytutu który biega po wszystkich forach zachwalając to co stworzył.
Chwalić Zawijan to powinni użytkownicy a nie Ty.
Niedawno wymieniałem kolejną zwichrowaną koronę w Brucerze i był problem żeby ją dokupić, a jutro sobie tyrknę do Ogniwa i zapytam jak to wygląda naprawdę.
Co do Instytutów to co ? tylko te zagranicą są europejskie ? mnie się wydaje że Polska też chyba w Europie leży, to jakaś inna Europa ? inne Instytuty ?
Badania w Brnie wychodzą dużo taniej jak u Ciebie a dlaczego zrobiliście w Brnie napisałem wyżej mości kalinosiu.
Kasa, kasa, kasa.
Co do "szemrania" to już się chyba dość naczytałeś na innych forach, co Ci ludzie pisali, daruję sobie tutaj powtarzanie.
Spij spokojnie, nie spinaj się bo wszystko jeszcze przed Tobą, będziesz musiał dobrze się prężyć żeby ludziom w polsce wmówić że kocioł 25kW to kocioł 7,5kW :)
Nam jeszcze dużo brakuje do czechów, u nas jeszcze nie robią prezentów dotacjami na 100% ceny kotła.

zawijan
1 - ostrzeżenie!

karoka65 pisze: Niedawno wymieniałem kolejną zwichrowaną koronę w Brucerze i był problem żeby ją dokupić, a jutro sobie tyrknę do Ogniwa i zapytam jak to wygląda naprawdę.
Napisałem wyraźnie:
Dla nabywców kotłów OGNIWO EKO, zarówno cały palnik BRUCER, jak i jakiekolwiek jego części są do nabycia w firmie OGNIWO Biecz.

W przypadku Brucerów, czy Brucero-podobnych, nabywanych od różnych szemranych dostawców problemy mogą występować. Nie przeczę. Tak to już bywa z szemranymi dostawcami.

Awatar użytkownika
karoka65
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

zawijan pisze:
karoka65 pisze: Niedawno wymieniałem kolejną zwichrowaną koronę w Brucerze i był problem żeby ją dokupić, a jutro sobie tyrknę do Ogniwa i zapytam jak to wygląda naprawdę.
Napisałem wyraźnie:
Dla nabywców kotłów OGNIWO EKO, zarówno cały palnik BRUCER, jak i jakiekolwiek jego części są do nabycia w firmie OGNIWO Biecz.

W przypadku Brucerów, czy Brucero-podobnych, nabywanych od różnych szemranych dostawców problemy mogą występować. Nie przeczę. Tak to już bywa z szemranymi dostawcami.
Zawijan to był kocioł Ogniwo Eko 24kW, chyba żadna szemrana firma nie dostarczała palników do Ogniwa ?
To była już druga korona w tym kotle, jedna z tego co gościu mówił pękła a drugą zwichrowało jak śmigło.
Nie chcę tu wymieniać firmy ale gdybyś był w okolicach Pszczyny jest tam bardzo znany producent kotłów, na pewno się szybko domyślisz, za halą leżała cała sterta Twojego żelistwa jak do tej pory nie wywieziono tego na złom.

zawijan
1 - ostrzeżenie!

karoka65 pisze:ł Ogniwo Eko 24kW, chyba żadna szemrana firma nie dostarczała palników do Ogniwa ?
To była już druga korona w tym kotle, jedna z tego co gościu mówił pękła a drugą zwichrowało jak śmigło.
Nie chcę tu wymieniać firmy ale gdybyś był w okolicach Pszczyny jest tam bardzo znany producent kotłów, na pewno się szybko domyślisz, za halą leżała cała sterta Twojego żelistwa jak do tej pory nie wywieziono tego na złom.
Trochę mnie złościsz swoim pokrętnym pisaniem. Co to za "moje żelistwo"?
Dobrze wiesz, że ani nie produkowałem, ani nie sprzedawałem Brucerów. Także dobrze wiesz, że OGNIWO też nie produkowało Brucerów. Ale co Ci szkodzi pisać bzdury dla poklasku...

A zresztą BRUCER to już historia. Także te BRUCERopodobne - to też już historia. Tak samo jak Ty - bo Ty już też przechodzisz do tej historii. Może to ta świadomość Cię tak nastraja agresywnie? Ale nic na to nie poradzisz. Pogódź się z tym.

Awatar użytkownika
karoka65
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

zawijan pisze:
Dobrze wiesz, że ani nie produkowałem, ani nie sprzedawałem Brucerów. Także dobrze wiesz, że OGNIWO też nie produkowało Brucerów. Ale co Ci szkodzi pisać bzdury dla poklasku...

A zresztą BRUCER to już historia. Także te BRUCERopodobne - to też już historia. Tak samo jak Ty - bo Ty już też przechodzisz do tej historii. Może to ta świadomość Cię tak nastraja agresywnie? Ale nic na to nie poradzisz. Pogódź się z tym.
To że CIę złoszczę to wiem, bo prawda boli.
Nie produkowałeś, ze sprzedawaniem to już się nie do końca zgodzę, bezpośrednio nie ale to Ty stworzyłeś to cudo a za free tego nie robiłeś, czyż nie ?
W czym ja kręcę ? raczej Ty bronisz tyłka Zawijan.
Co do historii to raczej Ty już powinieneś przejść i dać sobie na wstrzymanie.

zawijan
1 - ostrzeżenie!

karoka65 pisze:
zawijan pisze:

To że CIę złoszczę to wiem, bo prawda boli.
Nie produkowałeś, ze sprzedawaniem to już się nie do końca zgodzę, bezpośrednio nie ale to Ty stworzyłeś to cudo a za free tego nie robiłeś, czyż nie ?
W czym ja kręcę ? raczej Ty bronisz tyłka Zawijan.
Co do historii to raczej Ty już powinieneś przejść i dać sobie na wstrzymanie.
Chciałbyś... Wiem, że chciałbyś. Ale ja właśnie zaczynam nową historię. Całkiem nową historię.
Ciebie na razie w niej nie widzę.

Awatar użytkownika
karoka65
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

zawijan pisze:
Chciałbyś... Wiem, że chciałbyś. Ale ja właśnie zaczynam nową historię. Całkiem nową historię.
Tą historię to znowu opowiadać czy tworzyć ?
Opowiadanie lepiej Ci wychodzi.
Nie chcę żebyś mnie widział w tych "historiach", wolałbym raczej spotkać przy dobrze zastawionym stole i dobrej gorzałce Zawijan, na pewno lepiej by się nam gadka układała :)
Pozdrawiam.

zawijan
1 - ostrzeżenie!

karoka65 pisze:
zawijan pisze:
Tą historię to znowu opowiadać czy tworzyć ?
Opowiadanie lepiej Ci wychodzi.
Nie chcę żebyś mnie widział w tych "historiach", wolałbym raczej spotkać przy dobrze zastawionym stole i dobrej gorzałce Zawijan, na pewno lepiej by się nam gadka układała :)
Pozdrawiam.
Wszystko przed nami...

Awatar użytkownika
karoka65
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

zawijan pisze:
Wszystko przed nami...
Czas pokaże.
Może nie zaśmiecajmy już jareckiemu tematu ?, przeniesiemy się może na inne forum w tak ulubione przez nas obu wątki ? :) ale nie dzisiaj, sobota jest.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje grzewcze i ogrzewanie domu”