Wiercenie studni w studni kręgowej?

Instalacja wodna w mieszkaniu czy w domu to bardzo istotna kwestia. Jeżeli masz problem ze swoją instalacją wodną, nie wiesz jak ją rozplanować, jak zainstalować hydrofor, czy wykonać podłączenia, tutaj znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

mareknoda
Początkujący
Początkujący

Wiercenie studni w studni kręgowej?

Post autor: mareknoda »

Witam,

Mam wysoko wody gruntowe, w studni lustro wody jest czasami na 1m, a czasami na 1,5m, ,a zdarza się jak na tym zdjęciu (ale to jest studnia na deszczówkę, wykopana 20m dalej)

Obrazek

Chciałbym poprawić wydajność studni, dokładania kolejnych kręgów nawet nie będę próbował ponieważ jest to niebezpieczne, a studnia była budowana z kręgów, których już nie produkują (trochę mniejsza średnica). Mam zestaw do wiercenia studni (taki do 10m), tylko nigdy nie wierciłem wcześniej studni. Jak rozpocząć wiercenie jeśli w studni jest woda?, najpierw mam włożyć rurę Fi160 i przez nią wiercić? (jednocześnie wciskając rurę).

Bolas
Superużytkownik
Superużytkownik

Re: Wiercenie studni w studni kręgowej?

Post autor: Bolas »

Co to za "zestaw" wiercący?

sunn333
Aktywny
Aktywny

Post autor: sunn333 »

chyba lepiej nie wiedzieć co to za "zestaw" - chłopie, jak nie chcesz zginąć to weź jakąś firmę, ja korzystałem całkiem niedawno z http://www.aquapomp.pl/ chociaż też miałem swój "zestawik", ale w niektórych wypadkach nie ma co oszczędzać i lepiej zapłacić niż ryzykować samemu

tyga33
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: tyga33 »

Dobrze takie wiercenie robi firma Robimy Studnie (www.robimystudnie.eu). Już mi dwie takie studnie wykonali i za każdym razem zgodnie z umową jeśli chodzi cenę. Nie wyskakiwały nagle jakieś dodatkowe opłaty.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje wodne”