płytki tarasowe
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
krzychu1985
- Początkujący

Re: płytki tarasowe
a jak z jakością tego ich gresu? czy ktoś ma go już dłuższy czas i może coś powiedzieć na ten temat? wybieram się tam ale zastanawiam się czy naprawdę warto
ja nie mam go długo ale moi fachowcy byli po wrażeniem jakości. z resztą tam nie wciskają byle czego, obsługa jest na poziomie i nie namawia. myślę, że warto się tam wybrać. a jeśli chodzi o to jak się sprawuje to jeśli jeszcze tu będę na pewno podzielę się przemyśleniami za jakiś czas...krzychu1985 pisze:a jak z jakością tego ich gresu? czy ktoś ma go już dłuższy czas i może coś powiedzieć na ten temat? wybieram się tam ale zastanawiam się czy naprawdę warto
Słyszeliście o kamieniu ciosanym jako płyty tarasowa? Swoim wyglądem nawiązują do naturalnych kamieni, które występują na całym świecie.
-
krzychu1985
- Początkujący

wybrałem się do tych Ług czysto teoretycznie żeby się zorientować, a wróciłem z płytkami do garażu, tylko do garażu bo tam żona nie zagląda
został jeszcze hol i taras, ale w tym celu już pojedziemy wybrać razem
moja ostatnio sama się wybrała.. nawet nie wiedziałem
wraca i mówi, że była w Ługach i kupiła płytki....... ta kobieta nie przestanie mnie zaskakiwać 
-
krzychu1985
- Początkujący

no "niestety" mają wszystko na stanie i potem żony wracają z wymarzonymi płytkami 
oj w sumie przynajmniej jest gdzie wybierać i nie marudzą,żeby gdzieś daleko jeździć 
Słyszałem i widziałem te płyty. faktycznie fajnie wyglądają. Mnie sie najbardziej podobają płyty panelowe z tego kamienia. http://www.bruk-bet.pl/produkt/Kamien-C ... nelowa/334
-
symultanik
- Zainteresowany

no nawet ciekawe to wygląda, ale trochę tu za mało stabilności jak dla mnie. dziecku noga się pośliźnie, wyrżnie orła i będzie 
Co się odwlecze, to nie uciecze.
Dlaczego mało stabilnie? Przecież te panele ściśle do siebie przylegają po ułożeniu a powierzchnia wydaje się być chropowata czyli antypoślizgowa. Najgorsze w użytkowaniu na tarasie są gładkie płytki ceramiczne. Może łatwe to posprzątania ale sakramencko śliskie po deszczu. Strach nogę postawić. No i pękają niestety.
co racja to racja - to samo w łazience. ale zwróć uwagę, że są jednolite gładkie ale te z klasą śliskości najniższą i wtedy żeby tam olej wylewali zamiast deszczu to i tak na nich nie pojedziesz
-
symultanik
- Zainteresowany

A nie mówi się że z najwyższą? muszę pójść gdzieś do sklepu popytać co i jak bo nadal się okazuje że z czegoś jestem tępa strzała... Jakieś namiary na fachowców z anielską cierpliwością?
koniec końców wylądowałem pod Lęborkiem w Ługach i jeśli o gości z cierpliwością chodzi to dobry adres. miałem kłopot z wyborem antypoślizgów na taras i, że pojechałem niedoinformowany to mi wsyzstko powiedzieli, choćby to czego nigdzie nie doczytasz że poślizg owszem jest w różnych klasach ale też i klasy podlegają pod różne kategorie. potrzebuję jeszcze hydroizolacji, jakby ktoś się wybierał i mógł przy okazji o to zapytać to spoko, czy jest i po ile
-
symultanik
- Zainteresowany

W takim razie się zasugeruję i podjadę po wolnym. A co do hydroizolacji to jakaś konkretna firma cię interesuje?
Potwierdzam!krzychu1985 pisze:no "niestety" mają wszystko na stanie i potem żony wracają z wymarzonymi płytkami