Adaptacja poddasza - PILNE!
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
Fluoristic
- Początkujący

Adaptacja poddasza - PILNE!
Bardzo proszę o pomoc, muszę podjąć szybką decyzję.
A więc mam na oku do kupienia mały domek o powierzchni całkowitej 90 m2. Na parterze są 3 małe przejściowe pokoje, kuchnia i łazienka, całość około 45-50 m2. Na górze na całej powierzchni jest strych który chciałbym zaadoptować.
Jakie mniej więcej byłyby koszty związane z adaptacją w/w strychu, jeżeli chciałbym na górze zrobić 2 pokoje, kuchnię i łazienkę?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
A więc mam na oku do kupienia mały domek o powierzchni całkowitej 90 m2. Na parterze są 3 małe przejściowe pokoje, kuchnia i łazienka, całość około 45-50 m2. Na górze na całej powierzchni jest strych który chciałbym zaadoptować.
Jakie mniej więcej byłyby koszty związane z adaptacją w/w strychu, jeżeli chciałbym na górze zrobić 2 pokoje, kuchnię i łazienkę?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
No to i ja sie dołącze do pytania. Panowie, skąd biorą sie tak ogromne różnice w zeznaniach ludzi ktorzy robili remonty lub sie budowali. Kupiłem niedawno domek własnie taki jak kolega wyżej pisze, jedna część jest drewniana i chce sie jej pozbyć i zrobić murowaną i zrobić poddasze użytkowe. Szkoda mi troche tego domu bo jest cały wyremontowany (dach nowy, kaloryfery, parapety, okna, ocieplony, otynkowany) ale chce to zrobić raz a dobrze i mieć spokuj.
Nie wiem kompletnie ile musze przeznaczyć na taką rozbudowe pieniędzy, jak to policzyć?? Z jakich materiałów korzystać?? Ile to może kosztować??
Nie wiem kompletnie ile musze przeznaczyć na taką rozbudowe pieniędzy, jak to policzyć?? Z jakich materiałów korzystać?? Ile to może kosztować??