oswietlenie sufitu - led zamiast swietlowek
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: oswietlenie sufitu - led zamiast swietlowek
Nie wszystko zawsze pasuje do ręczniki łazienkowe dlatego najlepiej stawiać kosze na śmieci blisko ściany by nie raziły w oczy. kieliszki stawiamy na półce 
Jeżeli nie jest to oświetlenie użytkowe a bardziej dekoracyjne, żeby fajnie wyglądało wieczorem lub przy zgaszonym świetle mogę zaproponować światłowód SkyLight. Dzięki 100 pręcikom światłowodowym mogą Państwo tworzyć różne aranżacje ,np. gwiezdne niebo, napisy, lub mapę świata.
-
adamarch79
- Początkujący

Napinany sufit podświetlany doskonale się sprawdza jako oświetlenie do przedpokoju. Sam mam taki w domu i bardziej mi się to podoba niż przy tradycyjnym oświetleniu kwestia gustu i kasy jaką możemy na to wydać. Znalazłem filmik, na którym też to się bardzo dobrze prezentuje. http://www.youtube.com/watch?v=xjNM1uQEQcQ . U siebie w prawdzie mam wersją jednokolorową jednak gdybym mógł teraz zmieniłbym to na wersję z pilotem.
-
LuxControl
- Zainteresowany

Teraz pod pojęciem "tradycyjne" oświetlenie mamy na myśli chyba właśnie diody LED,które są najbardziej popularne. Oprócz napinanego sufitu proponuję zwrócić uwagę również na podwieszany,będzie się znakomicie prezentował.
-
KapitanAmeryka
tutaj tez mają dość fajne LED-y sunovo.pl - u mnie oświetlają łazienkę i barek nad kuchnią, sprawdzają się dobrze
-
michal_drzen
- Zainteresowany

żona sobie zażyczyła LEDy w łazience, więc mamy zarówno przy wannie, jak i przy lustrach. Efekt jest super, polecam.
tak zdecydowanie można fajny efekt uzyskać w łazience! ja kupowałam ledy w necie (jak chyba większość remontowych zakupów) w max-led.pl - wydaje mi się, że większy wybór niż w normalnych stacjonarnych marketach budowlanych
Ledy to dobre rozwiązanie,zarówno do łazienki jak i pozostałych pomieszczeń. Poza tym też można wziąć pod uwagę chociażby taśmy LED,które zapewnią fajny wygląd i optymalne źródło światła.
-
zosiasamosiatoja
- Początkujący

A ja natomiast polecam plafony ledowe. Tylko tej lepszej jakości, nie ma co na tym oszczędzać.
-
michalak1972
- Początkujący

Witam Forumowiczów,
Oświetlenie led stało się ostatnio niezwykle popularne i tym samym pojawiło się mnóstwo firm pragnących na w/w oświetleniu zarobić.
Nie jest niestety łatwo konsumentowi rozróżnić profesjonalne rozwiązania od - nie bójmy się określenia - tandety.
Niestety i ja (naiwniak) również stałem się ofiarą SUPERHIPERTAŚM ledowych oferowanych w cenach o ponad połowę tańszych (bynajmniej nie kupowałem na allegro).
Mam dla porównania kupione wcześniej taśmy ledowe w niejakiej firmie LEDOVO z bodaj Łodzi jeśli mnie nie myli pamięć.
Tym razem jednak cienki budżet plus SUPEROPISY PRODUKTÓW TOŻSAME Z PROFESJONALNYMI TAŚMAMI podkusiły mnie do zakupu w sklepie www taśm tanich.
Zainstalowałem...przez 3 m-ce było OK... potem MASAKRA... powysiadały segmenty przez co świeci się 1/3 taśmy.

Podsumowując - JEŚLI KTOŚ MA ZAMIAR INSTALOWAĆ LEDY NIECH NIE KIERUJE SIĘ CENĄ TYPU 5-7 zł /mb ! N I E W A R T O !
Żeby było śmieszniej - reklamowane taśmy led odesłano mi tytułem ODRZUCENIA REKLAMACJI - "ŹRÓDŁA ŚWIATŁA NIE PODLEGAJĄ GWARANCJI" ... p a r a n o j a !
Oświetlenie led stało się ostatnio niezwykle popularne i tym samym pojawiło się mnóstwo firm pragnących na w/w oświetleniu zarobić.
Nie jest niestety łatwo konsumentowi rozróżnić profesjonalne rozwiązania od - nie bójmy się określenia - tandety.
Niestety i ja (naiwniak) również stałem się ofiarą SUPERHIPERTAŚM ledowych oferowanych w cenach o ponad połowę tańszych (bynajmniej nie kupowałem na allegro).
Mam dla porównania kupione wcześniej taśmy ledowe w niejakiej firmie LEDOVO z bodaj Łodzi jeśli mnie nie myli pamięć.
Tym razem jednak cienki budżet plus SUPEROPISY PRODUKTÓW TOŻSAME Z PROFESJONALNYMI TAŚMAMI podkusiły mnie do zakupu w sklepie www taśm tanich.
Zainstalowałem...przez 3 m-ce było OK... potem MASAKRA... powysiadały segmenty przez co świeci się 1/3 taśmy.

Podsumowując - JEŚLI KTOŚ MA ZAMIAR INSTALOWAĆ LEDY NIECH NIE KIERUJE SIĘ CENĄ TYPU 5-7 zł /mb ! N I E W A R T O !
Żeby było śmieszniej - reklamowane taśmy led odesłano mi tytułem ODRZUCENIA REKLAMACJI - "ŹRÓDŁA ŚWIATŁA NIE PODLEGAJĄ GWARANCJI" ... p a r a n o j a !
-
LampyHiszpanskie
- Zainteresowany

Jeżeli w salonie mamy sufit podwieszany to bardzo dobrą opcją jest montaż halogenów,nie sądzicie? Ewentualnie pomyśleć o stworzeniu unikatowego klimatu i wybrać lampy hiszpańskie.
-
sarenbrandt
- Początkujący

No chyba nie
Najlepszą opcją pod względem tak finansowym, jak estyetycznym jest sufit napinany, a wiem, bo akurat urządzałem kilka mieszkan na wynajem. Zerknijcie choćby na ceny tutaj http://sufitywarszawa.pl/
Tutaj dobre żarówki led,a nawet specjalne listwy w zupełności wystarczą,aby zapewnić sobie ten optymalny komfort oświetlenia i cieszyć się jego dobrą jakością:) U nas znajdziecie wszystko czego potrzebujecie pod tym względem,wybór jest naprawdę szeroki.
-
StanosławBorsuk
- Aktywny

Jak się zastosuje oświetlenie LED z głową, to i zaoszczędzimy i otrzymamy tyle światła ile potrzebujemy
Jak ktoś jest zainteresowany odkryciem zalet taśmy LED to polecam artykuł: http://magazynlazienka.pl/2015/sufit-podswietlony-tasma-led.html