Witam.
Chciałbym się dowiedzieć ile miej więcej może kosztować budowa pensjonatu o poniższych wymiarach.
2 piętra ( na parterze recepcja, na 1 i 2 pietrze pokoje goscinne )
łączna wielkość każdego piętra wynosi 576m2
na 1 i 2 pietrze znajdują się po 24 pokoje i każdy z nich o wielkosci 20m2
w pokojach znajduje sie sciana tworzaca nowe pomieszczenie ( łazienke ) o powierzchni 6m2
Czy może ktoś miej więcej oszacować ile kosztowałaby budowa takiego pensjonatu ?
Budowa pensjonatu
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
ale tu wszyscy pomocni, nie ma co. posty se nabijacie czy o co chodzie, po co takie bzdury pisac jak nic nie macie do powiedzenia, go to sympatia lub inne , albo blogi jak chcecie popisac.
zamierzam zbudowac maly blok, parter lokale handlowe, 1 i2 pietro mieszkania, dach skośny.200 m2 w podstawie. jestem w fazie przed projektowej i chcialbym w przyblizeniu oszacowac kokszty.
wie ktos może ile m2 tekiego budynku może kosztować ???
socker1 z tego co wiem koszt 1m2 pow. użytkowej domku jednopietrowego w zabudowie szeregowej to 1700zł, oczywiscie stan deweloperski, pomnóż swoje m2 razy 1700 i bedziesz mial bardzo grube przyblizenie.
zamierzam zbudowac maly blok, parter lokale handlowe, 1 i2 pietro mieszkania, dach skośny.200 m2 w podstawie. jestem w fazie przed projektowej i chcialbym w przyblizeniu oszacowac kokszty.
wie ktos może ile m2 tekiego budynku może kosztować ???
socker1 z tego co wiem koszt 1m2 pow. użytkowej domku jednopietrowego w zabudowie szeregowej to 1700zł, oczywiscie stan deweloperski, pomnóż swoje m2 razy 1700 i bedziesz mial bardzo grube przyblizenie.